Fűkő Péter büszke a picikre

U8-as értékelés.

Csupán négyen kezdték el tavaly az edzéseket, de szezon végére megnégyszereződött a létszám U8-as korosztályunkban, ráadásul ebben az évben több szép sikert is elértek a gyerekek különböző tornákon. Fűkő Péter értékelte a szezont.

Hogyan értékelnéd a korosztály évét?

Kis csapatunk 4 fővel kezdte a felkészülést tavaly augusztusban, ami 16 főre duzzadt a szezon végére. A vírushelyzet miatt leginkább edzőmérkőzéseken vettünk részt a tavasz folyamán. Olyan csapatokat választottunk partnernek, akik színvonalas, jó játékot játszanak. A Szeged-Grosics Akadémiával, a Mészöly Focisulival, az UTE Labdarúgó Akadémiával többször is játszottunk, de edzőpartnerünk volt a KLC, a Monor, a Gödöllő és a Videoton is. Minden mérkőzésen a fejlődés segítése játszotta a fő szerepet. A legfontosabb célkitűzés az volt, hogy a gyerekek mérkőzés szituációba is oldjanak meg edzéseken gyakorolt technikai, illetve játékhelyzet megoldási szituációkat. Véleményem szerint ezek kiemelten fontosak, sok más mellett persze ebben a korosztályban. A tavasz folyamán három tornán tudtunk részt venni. Kiskunhalason két csapattal indultunk, hogy a megfelelő játéklehetőséget mindenki megkapja. Baján vettünk még részt egy tornán, zárásként a Barcelona Akadémia meghívásos tornájára mentünk el. Mind a három remekül sikerült, kitűnő csapatok ellen. Ebben az évben nagyon sokat fejlődött csaptunk, köszönhetően persze a gyerekek mentalitásának, szorgalmának, edzésmunkájuknak.

Kiket emelnél ki?

A csapatból több kiemelkedő teljesítményt is meg tudnék említeni, így Czéh Kamilla, Bisztricsány Nimród, Ilyés Benedek, Hoffman Bendegúz, Pálnok Zalán például, de kiválóan teljesített Gyenes Gergő, Gyenes Benett, Rácz Kornél, Fütyű Milos, Czár Bojta, Körtési Illés, Papp Barnabás is. Nemrég csatlakozott hozzánk Kubránszky Gergő, Molnár Bence, Budai Soma és Huszka Ambrus, akikben szintén rengeteg lehetőség van.

Ki lett a csapat legjobbja?

Nehéz kérdés, de ha egy embert mégis ki kell külön emeljek az év játékosa címre, akkor Bisztricsány Nimródot javaslom erre a címre. Alázatosan edz, minden feladatot maximálisan próbál végrehajtani, igazi csapatjátékos, önzetlen, végig koncentráltan és hatalmas szívvel focizott.

Közös bulival zárták az évet

Szerző: KTE/kteakademia.hu