Fűkő Péter: A gyerekek folyamatos, látható fejlődése a legfontosabb

U8-as értékelő. 

Korosztályos csapatink közül az U8-as együttes következik a sorban, az őszi értékelésre Fűkő Péter vezetőedzőt kértük fel természetesen.

Nyáron új edzőként kapcsolódtál be a munkába az akadémián, hogyan kezdtétek el a munkát az U8-as korosztálynál?

A 2013-as korosztállyal négy hónapja dolgozunk együtt, illetve kergetjük jövőbeli álmainkat. Augusztusban kezdődtek az edzések, öt kiváló fiatal palántával, ami előző edzőjük, Kovács Tamás remek munkáját is dicséri egyben. Név szerint Ilyés Benedek, Gyenes Gergő, Gyenes Benett, Hoffman Bendegúz és Papp Barnabás az említett ötös. Időközben Czár Bojta csatlakozott a csapathoz Pelikán Istvánnak köszönhetően, Czéh László segítségével emellett három kitűnő tehetség: Rácz Kornél, Fütyű Milos és Pálnok Zalán látogatja az edzéseinket Kiskunfélegyházáról. Nagykőrösről Körtési Illés és Bisztricsány Nimród érkezett, akik szintén nagy segítségére vannak a csapatnak. A csipet csapatot Czéh Kamilla teszi teljessé, jelen pillanatban egy 12 fős kerettel dolgozunk az edzéseken.

Milyen célokkal vágtatok neki az évnek?

Az első és legfontosabb, hogy egyénileg olyan játékosokat képezzünk, akik a lehető legjobb szintet érjék el technikailag, illetve a különböző szituációkban a legjobb döntéseket hozzák meg.

Milyen tornákon tudtatok részt venni?

A KTE vezetősége úgy döntött, hogy a Dunamenti Ligában mérethetik meg magukat a gyerekek, amit a „törpik” hatalmas lelkesedéssel és izgalommal fogadtak és vártak. Jelen állás szerint két pontra vagyunk lemaradva a dobogóról, az MTK, a Ferencváros és a DVTK áll az első három helyen. A tavasz folyamán a fő szempont, hogy ezekhez a csapatokhoz közelítsünk tudásban, de természetesen nem a pontok száma a meghatározó, hanem a gyerekek folyamatos, látható fejlődése a legfontosabb.

Kiket emelnél ki?

Kiemelni a csapatból Ilyés Benedeket tudnám hatalmas szívéért, valamint a pályán nyújtott teljesítményéért. Czár Bojtát intelligens játékáért, Hoffman Bendegúzt a benne lévő sebességért és a gólérzékenysége miatt; Czéh Kamillát a csapat irányításáért és hatalmas szívéért; Gyenes Gergőt szorgalmas munkájáért; Gyenes Benettet fantasztikus bal lábáért; Papp Barnabást nagyon okos és alázatos játékáért; Rácz Kornélt a benne lévő sebességért és tudásáért; Pálnok Zalánt a lenyűgöző technikai tudásáért; Fütyű Milost szorgalmas hozzáállásáért és védekező munkájáért; Bisztricsány Nimródot a benne lévő tudásért, tehetségért; Körtési Illést szorgalmáért, alázatáért. Tehát 11 fiút és egy lányt szeretnék kiemelni fantasztikus őszi teljesítményük miatt.

Mikor kezditek a 2021-es esztendőt?

Január 5-én kezdünk. Bízunk benne, hogy a vírushelyzet változni fog, és akkor a Dunamenti Liga fordulóin túl akár hazai, akár nemzetközi tornákon is részt tudunk venni. Az ajtónk továbbra is nyitva áll minden ifjú labdarúgó palánta előtt, örömmel látunk mindenkit! Hajrá KTE!

Szerző: KTE/kteakademia.hu