Fordulatos meccsen nyert az U19 a Szeged ellen

Emberhátrányban is kettőt lőttünk. 

A KTE LA U19 igazán izgalmas meccset játszott hétvégén a szegedi Grosics Akadémia ellen, hiszen a hét gólt hozó találkozó a hajrában dőlt el.

Csapatunk nagyon korán kétgólos előnybe került, ám ezután szinte azonnal megfogyatkoztunk Csúri kiállítása miatt. A második félidőben ezzel együtt növeltük az előnyt, így úgy tűnt, behúzzuk a meccset. A Szeged azonban a 73. és a 76. perc között háromszor is betalált, így újra nyílt volt a mérkőzés, a 84. percben azonban Kuchta találatával mégis magunk javára tudtuk eldönteni a találkozót.

U19: KTE LA – Grosics Akadémia 4-3 (2-0)

U19 Alap Csoport, 7. forduló

KTE: Bodor B. – Barkóczi, Kuchta, Bányai, Huszka – Csúri, Hatvani (Gyarmati 64.), Bodor Z. (Jakó 64.), Györgye (Bellák 72.) – Faragó (Győrfi 88.), Perlaki (Vörös 72.).

Gól: Bányai (5.), Csúri (24.), Huszka (66.), Kuchta (84.) ill. Holcsik (73., 76.), Szűcs (74.)

Kiállítva: Csúri (26.)

Lóczi Péter: Nagyon hektikus mérkőzés volt, rengeteg fordulóponttal. Szokás szerint jól kezdtünk, végig irányítottuk a meccset, két góllal el is húztunk, kezünkben volt a mérkőzés. Sajnos egy határtalanul felelőtlen és buta kiállítás miatt, közel 70 percig emberhátrányban voltunk, ez visszább is vetett minket, a Szegedet pedig felhozta, ami teljesen természetes volt. A második félidő nagy nyomását átvészeltük, sőt, rúgtunk egy nagyon szép gólt, de még mindig volt fordulópont, mert a túlságosan nagy kényelemben hátra dőltünk, perceken belül kaptunk három gólt, így kezdődhetett minden elölről. A csapat mentális erejét, tartását, állóképességét és akaraterejét mutatja, hogy ilyen negatív lelki mélységből is vissza tudtunk jönni, és meg tudtuk szerezni a három pontot. Az a csapat, amelyik tíz emberrel is rúg két gólt, emellett 70 percig védekezik egymásért küzdve, az megérdemli, hogy győztesen hagyja el a pályát. Tényleg nagybetűs csapatról kell most beszélni a társaságról! Vannak céljaink egyénileg és csapatszinten is, hatalmas lépést tettünk együtt ezek megvalósítása felé!

Szerző: KTE/kteakademia.hu