Fontos hazai meccsekkel kezd az U15 és az U14

Szabó Tibor és Paksi Péter is bizakodó.

A KTE LA U15 és U14 számára szombaton indul a tavaszi szezon, ellenfelük a DVTK lesz hazai környezetben. Szabó Tibor természetesen eredményesebb tavaszban bízik, míg Paksi Péter elégedett lenne az őszi teljesítmény megismétlésével.

Szabó Tibor (KTE LA U15 vezetőedző):

„Vegyes érzéseim vannak a felkészülésünkkel kapcsolatban, az első fele jól sikerült, nem nagyon voltak betegségek és sérülések, tudtunk normális mederben haladni a munkával. A második fele pont ellentétesen alakult, ekkor már nagyon sokan hiányoztak. Nehéz időszak volt, ezért is kellett elhalasztanunk az első fordulót. Most úgy érzem, hogy nagyjából egyenesbe kerültünk, még ha nem is olyan téli időszakon vagyunk túl, mely során minden rendben volt. Ez van, ezzel is meg kell küzdenünk! A legfontosabb az, hogy nem azon jár az agyunk, hogy mennyi pontot kellene elérni, hanem meccsről meccsre tervezünk. Meg kell próbálni minél több mérkőzést nyerni, utána majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Az biztos, hogy mindent meg kell tennünk azért, hogy eredményesek legyünk, ehhez kellenek a jó egyéni teljesítmények, de csapatként kell jól funkcionálnunk elsősorban. Nagyon fontos lesz az első meccs a DVTK ellen, hazai pályán nekünk és az U14-nek is jó lenne három pontot szerezni. Azon dolgozunk, hogy ez sikerüljön!”

Paksi Péter (KTE LA U14 vezetőedző):

„Amit elterveztünk, azt szinte maradéktalanul végre tudtuk hajtani a felkészülés során, az időjárás is kegyes volt hozzánk. Az állomány folyamatosan részt vett az edzéseken, egy-két „kötelező” megbetegedés miatt volt csak hiányzás. Minden játékosunk tovább tudott fejlődni véleményem szerint, remélhetőleg ennek meg is lesz a látszata. Az ősszel megszerzett 18 pont nagyon szép eredmény, ugyanennyivel elégedett lennék most is. Döntő lesz ilyen szempontból, hogy azok ellen a csapatok ellen, akiket idegenben meg tudtunk lepni, azok ellen hazai pályán képesek leszünk-e nyomást gyakorolni. A sorsolásunk még nehezebb lesz, hiszen minden élcsapathoz megyünk szinte, akiktől itthon is kikaptunk, hozzájuk fizikálisan és játékban is jó lenne közelíteni. Amennyiben meg tudjuk ismételni az őszi teljesítményünket, úgy a 8-11. hely környékén zárnánk, ami szerintem abszolút rendben is lenne. Diósgyőrben nyerni tudtunk tavaly, így itthon nekünk ezek után ismét két vállra kellene fektetnünk őket. Valójában kiszámíthatatlan, milyen ellenféllel találkozunk, ugyanis az első fordulóban 7 új játékos játszott náluk, így teljesen újra kell gondolnunk mindent, amit előzetesen tudtunk már róluk. A felkészülési meccsek során kevés alkalommal tudtuk igazán nyomás alá helyezni ellenfeleinket, ami nehezítő tényező lehet a tavasz során is, márpedig most erre is szükségünk lenne.”

02.29. (szombat): KTE LA - DVTK

U15 (Széktói 2-es műfű): 11:00

U14 (Széktói 2-es műfű): 13:00

Szerző: KTE/kteakademia.hu