Folytatódik a RUK tehetséggondozási program

Mindenkinek megadják az esélyt Czéh Lászlóék. 

A Regionális Utánpótlás Központ égisze alatt elinduló tehetséggondozási program tavasszal is folytatódik. Czéh Lászlóék munkája folyamatosan tetten érhető a régióban, az egyre több települést elérő munka eredményeként sok fiatal fejlődhet plusz edzésekkel.

„Az őszi félév munkája sikeres volt, ebből az akadémia is profitált, hiszen 11 gyerek került hozzánk Kerekegyházáról, Szentkirályról, az UFC-től, vagy éppen az SC Hírös-Ép-től. Március 17-én kezdünk, a tehetséggondozási programot továbbra is Verebélyi Gáborral folytatjuk. Az U9-es korosztályt hétfői napokon, az U10 és U11-es korosztályokat csütörtökönként várjuk, a foglalkozások 17:00-kor kezdődnek majd” – mondta Czéh László.

A tehetséggondozási munka során több településen is tartott edzéseket már stábunk, illetve rengeteg felmérésen is megnézték a gyerekeket. A cél természetesen az, hogy a régió tehetségei minél korábban magasabb szinten versenyezhessenek.

„A tehetséggondozási program fő célja, hogy a lehető legkorábban megtaláljuk az ügyes gyerekeket. Ezt követően be tudnak kerülni hozzánk, egyre magasabb szinten tudnak versenyezni, fejlődni. Tavaly rengeteg felmérést és tesztet tudtunk elvégezni, így a nyomon követésre is nagy hangsúlyt fektetünk, visszaigazolást kaphatunk arról, hogy mik az erősségei, illetve miben kell fejlődnie egyes játékosoknak. Ez a gyerek és egyesülete érdeke is, teljesen függetlenül attól, hogy adott játékos az akadémián szerepel, vagy Kiskunfélegyházán, Kerekegyházán, vagy az Hírös-Épben például. A legfontosabb az, hogy térképezzük fel a tehetségeket a lehető legjobban” – folytatta Czéh László.

A program mindenki előtt nyitott, így jelentkezni is lehet a RUK-program edzőinél, akik mindenkit meg fognak nézni ezt követően, illetve az idősebb korosztályoknak is biztosítanak próbajátékot.

„Az éppen adott hétre behívott gyerekek névsorát minden héten közzé fogjuk tenni a KTE LA honlapján. A lehetőség ugyanakkor mindenki előtt nyitott, aki úgy érzi, hogy itt szeretne futballozni. Várjuk a jelentkezőket a korosztály megjelölésével, az esélyt meg fogják kapni” – mondta Verebélyi Gábor.

Az U13-as és U12-es korosztály ugyan már nem része a tehetséggondozási programnak, ám a 2006-os és 2007-es gyerekeknek is van lehetősége jelentkezni nálunk. Nekik próbaedzést és próbajátékot biztosít a KTE LA.

„Bár a 2006-os és 2007-es korosztály már nem része ennek a programnak, nekik próbajátékot és próbaedzést biztosítunk. Jelentkezni itt is a korosztály megjelölésével lehet nálunk, ezt követően egyesületükkel fel fogjuk venni a kapcsolatot, hogy kikérjük őket erre az alkalomra” – zárta gondolatait Czéh László.

Jelentkezés, kapcsolat:

Czéh László (czeh.laszlo@kteakademia.hu) – 30/385-6508

Verebélyi Gábor (verebelyi.gabor@kteakademia.hu) - 30/864-3052

Szerző: KTE/kteakademia.hu