Filus Gábor: Büszke vagyok minden játékosra

Értékelő. 

U10-es csapatunk ebben a szezonban a kiemelt bajnokságban szerepelt főleg, emellett tornákon is értékes tapasztalatokat szerezhettek a gyerekek. Filus Gábor foglalta össze az évet.

– Hogyan indult számotokra a szezon?

– A csapatunk 24 fővel kezdte meg a felkészülést. Ahogy elkezdtük a munkát Kriss Zoltán edző kollegámmal, láttuk a gyerekek jó hozzáállását, a foci szeretetét és az elszántságot. Jó alap volt ez ahhoz, hogy egy kitűnő kis csapatot tudjunk építeni ebben az évben. Hétről hétre remek edzésmunkát, ezáltal óriási fejlődést mutattak a gyerekek. Nagyon jó kis csapat és társaság kovácsolódott össze.

– Mi volt ebben a korosztályban a cél?

– Célunk főleg az volt, hogy gyerekek megfelelő képzésben részesüljenek. Ezt nagyon sok labdaérintéssel, gyors döntéshozatallal próbáltuk erősíteni. A játékhelyzetek kialakítása, a nyomás alatti védekezés, a labdakihozatal és támadásbefejezés az, amit a mérkőzéseken és tornákon tudnak kamatoztatni.

– Kiket emelnél ki?

– A Dunamenti Ligában és a kiemelt Bozsikon is részt tudunk venni, ahol remek csapatokkal találkozunk és remek mérkőzéseket játszottunk. Ezáltal több kiemelkedő teljesítmény is volt. Nagyon sok nevet kellene leírnom, hisz mindenki kiemelkedő munkát végez tornákon és mérkőzéseken. A kiemelkedő teljesítményeket beépítik a csapatjátékba. Ami a legfontosabb, hogy csapatként működünk, amire rettentő büszke vagyok, ahogy minden játékosra is egytől egyig. Örömmel és boldogsággal tölt el, hogy még egy évet tudunk együtt dolgozni. Köszönöm a szülőknek is az egész éves segítséget és támogatást, amit a gyerekeknek adtak a szezonhoz.

Szerző: KTE/kteakademia.hu