Felkészülés: A KHTK-t verte az U19, nyert az U15 és az U14 is

A KHTK, az MTK és az Eger volt az "áldozat". 

Szerdán három csapatunk játszott felkészülési mérkőzést, mindannyian győztesen hagyhatták el a pályát. Az U19 a megye I-es bajnoki címre hajtó KHTK-t tudta legyőzni, a kisebbek pedig az MTK és az Eger ellen bizonyultnak jobbnak ezúttal.

Csordás Csaba együttese nagy akarással futballozott végig, a srácokat még az sem zavarta meg, amikor az első félidőben hirtelen bekapcsoltak néhány percre a locsolók. Az első gólt Sallai jegyezte, aki szépen tekert ballal a léc alá, a másik kapunál azonban éppen ő volt ezt követően figyelmetlen, egy rövid hazaadás után egyenlítettek is a vendégek. A győztes gólt végül a a KTE LA jegyezte így is, a végig aktív Bashiri-Shahroodi döntötte el a találkozót. 

U19: KTE LA – KHTK 2-1  

KTE: Berta – Szabó G., Vágó, Hirman, Szász – Daróczi, Sallai, Török – Kovács P., Lukács, Bashiri-Shahroodi.

Csere: Richter, Antal, Kemenczés, Drabik, Supka

Gól: Sallai, Bashiri-Shahroodi

Csordás Csaba: Amit kértem a fiúktól, azt már hellyel-közzel megvalósítottuk. Uraltuk a játékot, elég meggyőző egyéni teljesítmények is voltak, jó úton járunk. Szeretném hangsúlyozni, hogy egy nagyon jó ellenféllel találkoztunk, mindenki bizonyítani akart ellenük, 90 percen át koncentráltak voltunk. Érzésem szerint, ha három hét alatt ennyit fejlődtünk, illetve ezt tartani tudjuk, akkor még szebb jövő elé nézhetünk. Készülünk tovább a bajnokságra, a sorsolás alapján az már látszik, hogy az elején a favoritokkal fogunk játszani.

U15: MTK – KTE LA 1-4

KTE: Bodor – Győri, Szél, Heidrich, Szamosi – Lisku – Barkóczi, Kovács Á., Gyarmati, Lengyel – Goretich.

Csere: Pető, Török, Molnár, Szalai, Bogdán

Gól: Lengyel 2, Kovács Á., Győri

Lóczi Péter: Végig élesen és koncentráltan játszottunk, győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt. Nem szabad "túlgondolnunk" ezt a szép eredményt, jár a gratuláció, de ez csak edzőmérkőzés volt.  Dolgozunk tovább, hogy tétmérkőzéseken is ilyen eredményesek legyünk.

Az U14-es korosztály jelenleg Mátraházán tartózkodik edzőtáborban, az első meccsüket az Egerrel vívták meg, melyet 8-2-re tudtak megnyerni, hétvégén a Békéscsabával játszottak 4-4-es döntetlent.

Bódi Attila: A Békéscsaba elleni 3x30 percet játszottunk. Szerettem volna felmérni, kik azok, akik jelenleg még nem érik el az NBI. szintjét, így inkább a második sorunkkal kezdtünk. Nagyjából ez látható is volt, a Békéscsaba 3-0-ra vezetett, amit a cserék után megfordítottunk, a végén azonban nem koncentráltunk eléggé, így egyenlítettek. Összességében elégedett vagyok, de sok munkánk van még. Az Eger ellen ez a munka megvolt, de fontos, hogy ne szálljunk el az eredménytől. Ugyanilyen alázat kell csapatként, akkor hosszútávon is eredményesek lehetünk.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu