Értékelő: Verebélyi Gáboréknál továbbra is kitűnő a csapategység

U10-es értékelő

A KTE LA U10-es korosztálya idén kapcsolódott be a régiós Bozsik-programba, ahol a keleti régió elit akadémiával találkozhatnak a gyerekek tornák formájában. Verebélyi Gábor elégedett a csapat őszével, továbbra is nagyon egységes a társaság.

Hogyan értékelnéd a korosztály őszét?

Nagyon pozitívan tudok visszaemlékezni erre a szezonra. Augusztus elején Zánkán vettünk részt a Zánka Kupán, ahol ismét döntőt sikerült játszanunk. Ezután viszonylag későn tudtuk elkezdeni az edzéseket, csak szeptember első hetére állt össze a teljes létszám, ez az első Bozsik tornán érezhető is volt játékunkon és kondíciónkon. A harmadik tornát Szolnokon rendezték, addigra találtunk magunkra, ettől kezdve minden A-régiós akadémiával szoros versenyt vívtunk a csoportunkban. A hosszú utazások ellenére jó kezdeményezés, hiszen a labdarúgók már 10 évesen megismerhetnek más akadémiákat, stadionokat, sportcentrumokat, nem mellesleg 25 olyan mérkőzést játszanak, ahol tényleg a legjobbak szerepelnek, jó a jóval játszik, minden perc éles.  

A meghatározott célokat mennyiben sikerült eddig megvalósítani a képzés szempontjából?

Különösebb célok nem voltak meghatározva, a képzési program szerint haladtunk tovább a heti periodizációt betartva. Nagyobb pályán, nagyobb létszámban, új szabályok szerint játszunk, ezeket minél hamarabb meg kellett tanulniuk a fiúknak. Elégedett vagyok az elvégzett munkával.

Kiket emelnél ki?

Tavaly még mondhattam, hogy egy-két játékosnak van lemaradása, de ők szorgalmukkal utolérték a csapat többi tagját, mindenkiben megvan az érték. Baranyi Dominiket emelném ki mégis, aki szorgalmasan, keményen dolgozik. Meghatározó szerepe volt, biztos pontja a csapatnak edzéseken és mérkőzéseken is. Veréb Balázs fejlődött a legtöbbet, nagyon ambiciózusan dolgozott ő is egész évben. Látszik rajta, hogy komoly tervei vannak.  Kapusaink közül Németi Nataniel és Lázár Benedek is nagyon lelkesen csinálják végig az edzéseket, ez meg is látszik teljesítményükön.

Mik a félév legnagyobb pozitívumai, miben kell feltétlen fejlődni tavaszra?

A pozitív az, hogy nagyon együtt van a csapat, jó a hangulat minden edzésen, nagyon jó a versenyszellem minden pillanatban. Fejlődni a taktikai elemek megoldásában kell.

Hogyan zárjátok az őszt?

A héten még tartunk egy családi focinapot, amit szülinapokkal és ajándékozással is egybekötünk. A fiúknak párban kellet elkészíteniük életük első freestyle videójukat, ennek a versenynek lesz egy eredményhirdetése. Ezen felül egy szülői értekezletünk maradt még, illetve a csütörtöki egyesületi évzáró.

Mikor indul számotokra az év, milyen megmérettetések várnak rátok?

Január 5-én indul az év egy kupával, ezután február 23-ig már teljes a téli programunk. Összesen 7 tornára és kupára fogunk ellátogatni, próbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból. Szeretném megköszöni a csapatnak és a stábnak az egész éves munkát, kellemes ünnepeket, jó pihenést kívánok mindenkinek!

Szerző: KTE/kteakademia.hu