Értékelő: Torbavecz Tamás élményközpontú munkára törekszik

U11-es értékelő. 

A KTE LA U11-es csapatát Torbavecz Tamás vette át nyáron, aki egyben egy új trénerként is érkezett az akadémiára. Az első félévvel elégedett, igyekszik élményközpontúvá tenni a munkát a gyerekeknek.

Hogyan foglalnád össze az őszt?

Az U11-es korosztálynak augusztus végén kezdődött a szezon. Kellett egy kis idő, mire összerázódtunk a gyerekekkel. Az első perctől érezhető volt, hogy motiváltak, imádják a focit és nagyon szeretnének bizonyítani. Sokszor ez görcsösséget is szült néhány játékosnál, de néhány hét elteltével már érzékelni lehetett, hogy jó irányba mozdulunk el. Kezdett kialakulni egy stílus, egy egységes gondolkodás, amit szerettem volna edzéseken és mérkőzéseken is visszalátni a csapattól.

Miként értékelnéd a tornákat?

Az őszi szezon során a régiós A-tornákon vettünk részt a Bozsik-programban. A kezdeti sikertelenségek után, az ősz második felében sikerült jó teljesítményt nyújtani, többször  is eredményesek tudtunk lenni a kimondottan komoly játékerőt képviselő ellenfeleinkkel szemben. Természetesen voltak/vannak hullámvölgyek a gyerekek fejlődésében, de ez teljesen természetes ebben a korosztályban is.

Mik a fő célok a jövőre nézve?

A gyerekek edzésmunkájával alapvetően meg vagyok elégedve, igyekszem élményközpontúvá tenni a foglalkozásokat. Legfontosabb célom, hogy olyan gyorsan gondolkozó, jó problémamegoldó, kiváló versenyző típusú egyéneket képezzek, akik egyben csapatjátékosok is.

Kiket emelnél ki?

Nem szeretnék külön senkit sem kiemelni most ősszel. Mindenkinek megvannak a maga értékei.

Hogyan zajlik majd a téli időszak?

A téli szezonban teremben edzünk, Katonatelepen megfelelő feltételek vannak biztosítva a minőségi edzésekhez. Abban is biztos vagyok, hogy a teremtornák jól fogják szolgálni a gyerekek fejlődését.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu