Értékelő: Torbavecz Tamás egyénileg és csapatként is fejlődést vár

Interjú. 

A KTE LA U15-ös csapata kiegyenlített bajnokságban szerepel az idei szezonban, az ősz végeztével Torbavecz Tamást kértük fel egy értékelésre.

– Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

– Az MLSZ Országos Alap csoportjában a 6. helyen zártuk az őszi szezonban. A bajnokság mezőnye kiegyenlített, ennek következtében szoros mérkőzéseket játszottunk. Teljesítményünk és játékunk minősége lassan, de folyamatosan javult. A legnagyobb gondunk az volt a szezon első részében, hogy a támadóharmadban nem volt meg a sebesség és az átütőerő, ezek miatt nem tudtunk megfelelő mennyiségű helyzetet kidolgozni, nem tudtunk eredményesek lenni. A másik gond a labdabiztonság volt, rengeteg technikai hibával játszottunk. Ezekben fejlődtünk valamelyest a szezon második felére, aminek köszönhetően sikerült a középmezőnyben zárnunk az őszi szezont.

– Milyen tervekkel vágtok neki a tavasznak?

– Egyénileg és csapatszinten is fejlődnünk kell. Azt akarom, hogy dominánsabban tudjunk játszani, jobban kontrolláljuk a meccseket, élvezzük a játékot, ne legyünk görcsösek. Tavasszal arra számítok, hogy minden mérkőzésünk élet-halál lesz, de azt akarom, hogy a játékosok ezeket a kiélezett mérkőzéseket élvezzék, adják ki magukból a lehető legtöbbet. Cél, hogy csapatszinten és egyénileg is fejlődjünk, és hogy minden mérkőzésen a győzelemre játsszunk.

– Kiket emelnél ki?

– Sódar Gellértet emelem ki a csapatból. Ő volt az, aki az őszi szezon során minden edzésen és mérkőzésen a maximumra törekedett, emellett összességében ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapatból.

– Mikor tértek vissza a pályára?

– Január 10-én kezdődik a felkészülés. Edzések, edzőmérkőzések szerepelnek a programban. Március 5-én kezdődik a bajnokság számunkra.

Szerző: KTE/kteakademia.hu