Értékelő: Pelikán István motivált gyerekekkel dolgozhat

Folytatjuk sorozatunkat. 

Az U9-es korosztály a legkisebbekhez hasonlóan, nyáron szerveződött meg az akadémia keretein belül. A csapat irányítását egy új trénerrel, Pelikán Istvánnal kezdte meg a csapat, aki nagyon elégedett a gyerekek hozzáállásával.

Hogyan értékelnéd a korosztály őszét?

A korcsoport a nyáron indult el, a tavalyi RUK edzéseken kiválasztott tehetségekből alakult ki a csapat. Az elsődleges feladat így a gyerekek rendszeres, magas intenzitású edzéskehez való hozzászoktatása volt, aminek a ritmusát jól felvették az elmúlt hónapokban. A Bozsik-programokon, tornákon és edzőmérkőzéseken is látható volt a fejlődés hétről-hétre. Gyorsabban hozzák meg a döntéseket és kreatívabban játszanak.

A meghatározott célokat mennyiben sikerült eddig megvalósítani a képzés szempontjából?

A képzési terv szerint haladtunk folyamatosan. A játékosok jól alkalmazkodnak az új csapattársakhoz, az új környezethez és az új követelményekhez is. Az első lépéseket sikeresen megtették a gyerekek. Ezek az alapokat fogjuk erősíteni a következő időszakban is. 

Kiket emelnél ki?

A csapat tagjai mind megérdemlik a dicséretet, mert a maga módján mindenki a maximumot nyújtotta. Mindenkiben van valami, amivel kimagaslik a többiek közül. A gyerekek hozzáállása is példaértékű volt ehhez a nagy változáshoz.

Mik a félév legnagyobb pozitívumai, miben kell feltétlen fejlődni tavaszra?

A legnagyobb pozitívum, hogy a gyerekek szeretnek az egyesületben sportolni, edzésre járni, fejlődni akarnak. Aki régen látta a csapatot, megdicséri, hogy sokat fejlődtek, de fejlődni mindenben kell folyamatosan. Ha ki kell emelni, akkor az egyik pont az intenzitás, nagyobb ritmusú játék és gyorsabb játékhelyzet megoldás, illetve az agresszív letámadás elleni játék, labdakihozatal.

A téli időszakban hogyan zajlik majd a munka?

Január elején indulunk, heti három edzéssel készülünk a megadott tervnek megfelelően. Heti egy alkalommal lehetőséget biztosítunk, hogy közösen edzhessünk a RUK-on kiválasztott gyerekekkel. Ez jó alap, hogy megismerjük a környező klubokban játszó tehetségeket, egyben felmérjük, milyen szinten játszanak. Nekik is egy kiváló lehetőség, hogy megtapasztalják az akadémián zajló munkát. Ezzel a magasabb követelményekhez gyorsabban tudnak majd alkalmazkodni, könnyebben fel tudják venni a ritmust.

Milyen megmérettetések várnak rátok télen?

Az edzések már az év első hetében elindulnak, mert január második hétvégéjén már tornára vagyunk hivatalosak. A téli időszakban folyamatosan lesznek teremtornák és edzőmérkőzések is.

Szerző: KTE/kteakademia.hu