Értékelő: Paksi Péter szerint ebben most ennyi volt

Interjú. 

A KTE LA U17-es csapata igen felemás őszön van túl, hiszen a szűk létszám a bajnokság második felére érezhetően problémássá vált számukra. Paksi Pétert kérdeztük.

- Miként indult számotokra a munka?

- Júliusban kezdtük meg a közös munkát, miután Szabó Tibortól átvettem a csapatot. A létszám már a nyári munka során is aggodalomra adott okot, de mindenki tette a dolgát, ami bizakodásra adott okot. A mezőny első felében szerettünk volna zárni, harcban a megcsíphető negyedik helyért.

- Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

- Remekül kezdtük a bajnokságot, hiszen négy forduló után az élmezőnyhöz tartoztunk. Ezután bejött sajnos az, amitől tartottunk: sérülések, betegségek és eltiltások miatt teljesen felborult az egyensúly. Folyamatos problémáink voltak, legtöbbször az U16-ból kellett felhozni játékosokat, sőt, sokszor már közösen edzettünk, ami nem ideális. Ettől függetlenül a további mérkőzéseken is motiváltan, fegyelmezetten játszottunk. Szinte minden mérkőzést az utolsó percig nyílttá tudtunk tenni, de statisztika is bizonyítja, hogy az utolsó tíz percben hat pontot buktunk el. A tabellán elfoglalt 6. helyünket nem kell szégyellni ilyen előzmények után.

- Kiket emelnél ki?

- Kiemelkedő teljesítményt Kőrösi, Bálint és Gondi nyújtott. Ruzsa, Kajtár és Erhardt is többször teljesített az átlag felett. Az U16-ból Tóthnak, Hajnalnak, Ballának és Horváthnak voltak jó meccsei.

- Miként mentek neki a tavasznak?

- Január 10-én kezdünk, reményeim szerint tavasszal több öröm, mint bosszúság ér minket. Néhány edzőmeccs mellett heti öt tréninggel készülünk. 

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu