Értékelő: Nehéz féléven van túl az U14

Bódi Attila értékelt. 

Bódi Attila csapata bár jól kezdte az NBI-es bajnokságot, a szezon második felében kevés sikerélmény érte a gyerekeket, így tavasszal mindenképpen jobb folytatásban reménykednek.

Milyen célkitűzésekkel vágtatok neki a szezonnak?

A fő cél az volt az eredményesség terén, hogy az U15-ös korosztállyal karöltve harcoljuk ki a biztos bennmaradást, illetve összerakjunk egy olyan csapatot, mely hosszabb távon is biztosítani tudja ezt az akadémiának. Az eredményesség szem előtt tartása mellett, a taktikai és technikai tudás nagyfokú fejlesztése, a fizikai képességek javítása, egyéni- és posztspecifikus képzés biztosítása szerepelt a képzési programban. A klubra jellemző játékstílus kialakítása, illetve a játékosok legmegfelelőbb helyének megtalálása is terveink közt szerepelt.

Új volt számotokra az élvonal, mik az első tapasztalatok?

Nehéz félév van mögöttünk, sok csalódással az eredményeket tekintve, de legalább annyi tanulsággal és reménnyel, hogy az egyéni és csapatszintű tovább fejlődésünk a tavasszal pontokban is meg fog mutatkozni. Új csapatot kaptam, illetve új voltam én is a játékosoknak, keveset tudtunk a riválisokról, így arról is, hogy játékerőt tekintve hol helyezkedhetünk el. Sajnos egész ősszel szemmel látható volt, hogy fizikális paramétereket tekintve elmaradunk a riválisoktól. Jó példa erre a kapus poszt, ahol van 2 nagyon ügyes és tehetséges kapusunk, de az ellenfeleknél kivétel nélkül legalább 20 centivel magasabbak poszttársaik.

Milyennek tartod a bajnokságot?

A bajnokságot nagyon jól kezdtük. A 4. forduló után (2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség – szerk.) után a 7. helyen álltunk, szép őszben reménykedhettünk. Sajnos tévedtünk! A folytatásban nem sikerült nyernünk, egészen a 16. helyig csúsztunk vissza.  A látottak alapján a csapatokat 3 csoportba oszthatjuk. Van 6 nagyon erős, 3 közepesen teljesítő és 7 őket követő. A riválisok elleni mérlegünk 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 8 pont, ami elfogadható lenne, de tavasszal bravúrokat is hozni kell a biztos bennmaradáshoz.

Milyen tanulságokat lehet levonni, miben kell feltétlen javulni?

Az idény tanulsága, hogy szép és kombinatív játékot tudunk nyújtani, több rivális is dicsért minket. Sajnos ez is kevés volt a győzelmekhez, a sorozatos sikertelenséggel aztán jött önbizalomvesztés. Ez egyben a játékunk minőségén is meglátszott már. Meg kell tanulnunk az I. osztály fizikális és mentális szintjéhez is felnőni! Ebben a legnagyobb a lemaradásunk. Tény, hogy sok esetben fizikálisan sokkal erősebb csapatokkal találkoztunk, de voltak olyan meccsek is, amikor a kellő agresszivitás, a jobb mentalitás győzelmet érhetett volna. A tanulságok tehát megvannak.

Kiket emelnél ki?

Az egyéni teljesítmények alapján 2 játékos nyújtott folyamatosan jó teljesítményt, Kónya Richárd és Majoros Benjámin.

Szerző: KTE/kteakademia.hu