Értékelő: Nagy utat járt be Verebélyi Gábor csapata

Interjú. 

A KTE LA U12 nyáron több játékossal is bővült, így az ősz az összecsiszolódásról szólt leginkább Verebélyi Gábor szerint.

– Hogyan értékelnéd a bajnokságot?

– Nagy játékosmozgás jellemezte a korosztályt. Érkeztek hozzánk játékosok Kiskunhalasról, Kiskörösről, az UFC-től és a Hírös-Ép-től. Szeptember elejére 26 fős kerettel készülhettünk a bajnokságra, egy olyan bajnokságra, ami új volt mindenkinek. Az MLSZ U12 Dél-Keleti régiójába kerültünk, ahol 10 csapat szerepel eredménykényszer nélkül, tabella sincs. Különös szabály még, hogy négy 20 perces negyed van, és a negyedek közben nem lehet cserélni, csak a szünetekben. Négy budapesti csapat mellett hat vidéki műhely szerepel a bajnokságban. A felkészülési időszakban hét edzőmérkőzést játszottunk, ami alapján körvonalazódott, hogy nagyon sok munka vár ránk, hiányzott az összeszokottság, sebességben és kondícióban is lemaradásaink voltak. A bajnokság jól indult, az első két fordulóban szép eredményeket értünk el. Utána öt vereség következett, érezhető volt a lemaradásunk, főleg a fővárosi csapatok ellen. A kilencedik fordulóra találtuk meg újra önmagunkat. A kondicionális különbségek eltűntek, játékban is utolértük a többieket, két döntetlen után három győzelem következett. Különösebb célok nem voltak, minél több játéklehetőséget szerettünk volna adni a játékosoknak, egyedüli csapatként játszottuk le úgy a mérkőzéseket, hogy mindig 16+2-es kerettel léptünk pályára a negyedek közt sort cserélve.

– Kiket emelnétek ki?

– Paor-Smolcz Csanád és Horváth Áron Kiskunhalasról érkeztek hozzánk a nyáron, mind a ketten nagyon jól képzett játékosok, hétről-hétre egyre többet tudtak a játékunkhoz hozzátenni. Deák Gábor fontos góljaival, Kovács Kende gyorsaságával és nagy akaratával, munkabírásával tűnt ki. A szezon vége felé Szenczy Zsolt és Meggyesi Máté is jó formát ért el. Üde színfoltjai a csapatnak a Nyerges ikrek, akik hárman minden mérkőzésen, minden edzésen a legtöbbet hozzák ki magukból, számukra nincs elveszett labda, nincs elveszett mérkőzés.

– Milyen célokkal vágtok neki a tavasznak?

– A játékunk sebességét szeretném felgyorsítani, hogy tudjanak előre gondolkodni a játékosok és a gyorsabb játék mellett technikailag is magabiztosabbak legyenek. A begyakorolt taktikai dolgok még zökkenőmentesebbek legyenek. A csapategység az év végére már jól összeállt, így a tavasztól összeszokott játékot várok.

– Mikor folytatjátok a munkát?

– Január 10-én heti négy edzéssel kezdjük a felkészülést, két kispályás torna és négy-öt edzőmérkőzést terveztünk a felkészülési programba. Szeretném megköszönni a segítőimnek, Farkas Istvánnak, Sziegl Gábornak, Németh Viktornak a munkájukat, nekik és az egész KTE stábnak és KTE családnak kellemes ünnepeket kívánok.

Szerző: KTE/kteakademia.hu