Értékelő: Nagy létszámmal indultak el

Interjú. 

A KTE LA U7-es csapata nyáron új korosztályként indult, nem is akármilyen létszámmal, így folyamatosan két edző dolgozik a gyerekek mellett. Kovács Tamást kértük fel, hogy foglalja össze az őszi szezont. 

– Hogyan kezdtétek el a munkát nyáron?  

– A sikeres toborzásnak köszönhetően, az augusztusban kezdődő felkészülésünket a korábbiaknál nagyobb létszámmal, több mint 20 fővel kezdtük meg. Ebben a korosztályban az érdeklődés felkeltését a sportág iránt, a játéköröm kialakítását, az ügyesség fejlesztését, a labdával való kapcsolat kialakítását határoztuk meg célkitűzésként.

– Hogyan zajlott a munka az új játékosokkal?

– Az idei évtől minden korosztálynál két edző dolgozik, ami jelentősen megnöveli a gyerekekkel való foglalkozás hatékonyságát. Örömteli volt, hogy a srácok szívesen jönnek edzésre és nagy motivációval, jó hangulatban végzik a gyakorlatokat.

– Milyen rendezvényeken vettetek részt?

– Az ősz folyamán Bozsik-programok és tornák segítették a felkészülést. Érzékelhető volt a gyerekek folyamatos fejlődése egyéni- és csapatjátékban egyaránt. A mutatott teljesítményük alapján minden játékosunkkal elégedettek lehetünk A Bozsik-programokon kezdetben kettő, majd három csapattal indultunk, a tornákon pedig – ahol lehetett – szintén több csapattal neveztünk. Igyekeztünk minél több játéklehetőséget biztosítani a gyerekeknek, ezt a tavasz folyamán is így tervezzük.

– Kiket emelnél ki?

– A tornákon Kovács Marcell, Filutás Ákos, Mátis Nikolász és Papp Zsombor egyenletesen jó teljesítményt nyújtva a legjobbakkal is felvették a versenyt.

– Mikor kezditek az évet?

– A képzést már a héten folytatjuk, az edzések mellett az őszhöz hasonlóan tornákon és Bozsik-programokon veszünk részt.

Szerző: KTE/kteakademia.hu