Értékelő: Mindenkit ki lehet emelni

Interjú. 

Néhány korosztály maradt hátra évértékelőnk sorából, ezúttal az U11-es csapat kapcsán kérdeztük Pelikán Istvánt.

– Hogyan telt az ősz számotokra?

– A nyáron erősen megerősített 2011-es korosztályra ősszel sok program várt. A Kiemelt Bajnokság Dél-Keleti csoportjába sorsoltak minket, ami kiegyenlített volt teli jó csapatokkal. Mellette Bozsik-programokon és a Dunamenti Gyermek Ligában is szerepelhettek a gyerekek. Emellett sok tornán és edzőmeccsekkel is színesítettük a programot. Azért indultunk ennyi rendezvényen, hogy minden gyerek meg tudja mutatni tudását a megfelelő ellenfelekkel szemben. Csupa jó ellenféllel játszhattak a gyerekek, nem vallottak szégyent. Rendszeresen két edzővel dolgoztunk az edzéseken, Kovács Zsolt is nagyon sokat segített a gyerekeknek, hogy tudjanak fejlődni, jól megtalálta az összhangot velük.

– A célkitűzéseitek mennyire valósultak meg?

– A korosztályhoz tartozó célkitűzés, szakmai program mentén való képzés mellett fontos volt még, hogy az új gyerekek megismerjék a régieket, összhang alakuljon ki köztük. A cél az volt, hogy legyenek felszabadultak, gondolkodjanak a pályán, nagy intenzitással focizzanak az elvárások mellett is. Egyes elemek gyorsabban, egyesek lassabban rögzültek, de az ősz végére szemmel látható volt a fejlődés a gyerekeknél.

– Kiket emelnél ki?

– Mindenkit ki lehet emelni. A gyerekek mind azért jönnek edzésre, mert jól érzik magukat. Emellett több játékos van, aki akar is tanulni és jobbá válni, ez jó és pozitív a jövőre nézve a gyerekek fejlődésének szempontjából.

– Hogyan vágtok neki a tavasznak?

– A tavaszi cél - a képzési terv folyamatos követése mellett - a gyerekek egyéni képességeinek fejlesztése, a játék megértése és ennek alkalmazása a pályán. Egyéni fejlesztés a játékokon és játékon keresztül. Illetve elő kell készíteni a gyerekeket a nagyobb pályára való átállásra. Amennyiben az eddig mutatott fejlődés és hozzáállás fogja jellemezni a csapatot, akkor sikeres tavasz elé nézünk. Január 10-n kezdünk, február végéig már be is van táblázva a korosztály téli tornákkal.

Szerző: KTE/kteakademia.hu