Értékelő: Második helyen áll Csima Gyula csapata

Interjú.

A KTE LA U14 kifejezetten jó őszön van túl, hiszen a második helyen telelhetnek a bajnokságban, mely során egy vereség mellett összes többi fellépésükön nyerni tudtak. Csima Gyula értékelt.

– Hogyan értékelnéd a csapat őszét a bajnoki szereplés alapján?

– A helyezésünk megfelelő, a rúgott és a kapott gólok is rendben vannak. A bajnokságot felemásan tudom megítélni, volt öt-hat nagyon jó mérkőzésünk erős csapatok ellen, a többi találkozó azonban kevésbé volt színvonalas. A játékunk edzésről edzésre, meccsről meccsre fejlődött az ősz folyamán. Bízom benne, hogy ebben tavasszal sem lesz törés. Az edzéslátogatottság volt az egyik problémánk, amiben sajnos a vírushelyzet is benne volt, reményeink szerint ez is rendeződik.

– A kitűzött céljaitokat mennyiben sikerült megvalósítani?

– A játékunk a képzési céloknak megfelelően fejlődött, egyéni és csapatszintű fejlesztések terén is jól haladtunk. A szezon egyik fő feladata, hogy posztspecifikusan is gondolkodjunk, igyekszünk megtalálni mindenkinek a neki legmegfelelőbb pozíciót. Erre még a tavaszunk úgymond rámegy majd véleményem szerint. Az edzésmunkánk megfelelő volt ősszel, de ebben is lehet fejlődni figyelem és rend terén, amitől hatékonyabbá válhatunk, ezáltal a mérkőzéseink is még jobbak lesznek.

– Kiket emelnél ki?

– Nehéz kiemelni bárkit is, de van egy erős magunk, akikre támaszkodhatunk. Gondolok itt Baranyi Zétényre, Fürj Bencére, Simon Bálintra, Veres Árpádra, Szlovák Milánra. Ez nem azt jelenti, hogy a többiek nem játszottak jól, de ők folyamatosan ki tudtak emelkedni stabil teljesítményükkel.

– Milyen tervekkel vágtok neki a tavasznak?

– Szeretnénk még jobb eredményeket elérni. A másodikat úgymond nem jegyzik a végén, csak az elsőt, jó lenne egyet előre lépni a tabellán. Nem lesz ez egyszerű történet, rengeteget kell dolgozni ahhoz, hogy sikerüljön, mert az Újpest egy nagyon jó csapat, nem mellesleg a többi rivális is biztosan fejlődni fog. Január 10-én fogunk kezdeni.

Szerző: KTE/kteakademia.hu