Értékelő: Már az élvonalra készíti a csapatot Sziegl Gábor

Nyáron szintet léphet a korosztály. 

Az U13-as korosztály dobogón telelhet a régiós bajnokságban, de Sziegl Gáborék már inkább azt nézik, miként is lehet a legjobban felkészíteni a társaságot az élvonalra, hiszen jelen állás szerint nyártól még erősebb ligába kerülnek a fiatalok.

Hogyan értékelnéd a bajnoki teljesítményt? 

A Békéscsaba kiemelkedik a mezőnyből, a 2-5. helyezett csapatok hasonló játékerőt képviselnek. A riválisok mindegyikében van egy 20 gól körüli, akcelerált játékos, mi csapatjátékkal tudtuk ellensúlyozni ezt. Az idei eredménynél sokkal fontosabb, hogy jövő nyárig hogyan tudjuk felkészíteni a csapatot egy NBI-es kihívásra.

A képzés során meghatározott célok mennyire valósultak meg?

Ahogy említettem, az eredmény másodlagos, a hangsúly a képzésen van. A nyári, kecskeméti igazolásainkkal szintet léptünk, sokkal jobb ritmusúak az edzések. A 6 hetes periodizáció követése mellett minden játékelemet, játékhelyzetet folyamatosan gyakorlunk, megítélésem szerint nyár óta jó tempóban fejlődünk.

Kiket emelnél ki az őszi szezon alapján?

Meghatározó játékos a védelemben Nagy Kristóf és Jócsák Attila, kiemelkedik a csapatból Fodor Tomó és Balla Dani. Az újak közül Hajnal Norbit és Tóth Lacit említeném meg.

Mire lehet építeni januártól? 

Tulajdonképpen arra a kitűnő edzésmunkára, ami egész ősszel jellemző volt a játékosokra. Szeretném kiemelni a Szolnok elleni sikerünket is az utolsó fordulóból, ami extra teljesítmény volt.

Szerző: KTE/kteakademia.hu