Értékelő: Lóczi Péterék elérték a célokat

Interjú. 

Az év végéhez közelítve eljött az értékelések és a visszatekintések ideje, így teszünk mi is. Elsőként U19-es csapatunk trénerét, Lóczi Pétert kérdeztük.

- Hogyan értékelnéd a csapat őszét?

- A bajnokságban a 3. helyen zártunk, ezáltal felkerültünk a B-csoportba, ami a célunk volt. Tavaly is sikerült, idén is, ez egyértelműen a csapat és az akadémia erejét, minőségét mutatja. Jó mérkőzéseket játszottunk, ez a rendszer nem engedi meg, hogy lazábban vegyék a csapatok az összecsapásokat, egy-egy botlás akár végzetes is lehet. Olyan nagy múltú és erős klubokat, akadémiákat előztünk meg, mint a Pécs, Békéscsaba, Kaposvár, Zalaegerszeg, UTE, Paks, Szeged. Érdekes, hogy idegenben jobban szerepeltünk, hat mérkőzésből ötöt is sikerült megnyernünk, míg hazai pályán öt mérkőzésből csak kétszer hagytuk el győztesen a gyepet, háromszor is vereséget szenvedtünk. Ez is mutatja a bajnokság erejét, senki sem mehet senki ellen biztosra, fokozott összpontosítás és maximális teljesítmény szükségeltetik ahhoz, hogy odakerüljön valaki az első négybe. Nekünk ez sikerült.

- Egyéb célkitűzéseiteket mennyire sikerült megvalósítani?

- A célunk az volt, hogy közel maximális létszámú edzéslátogatottsággal tudjunk végig készülni, illetve szerettünk volna ismét felkerülni a kiemelt B-csoportba a tavaszra. A munka zökkenőmentesen zajlott, elkerültek a sérülések, betegségek minket egész ősszel, illetve ez annyiban nem igaz, hogy már nyár elején elveszítettük a két talán legértékesebb és legnagyobb tehetségnek tartott játékosunkat, Bodor Zolit és Gyarmati Ferit. Mind a ketten jól haladnak a rehabilitációjukban, várjuk őket vissza tavasszal! Az edzések szervezése, tervezése az akadémia periodizációja és képzési programja alapján történt, rendesen dolgozott a csapat, ami a mérkőzéseken is meglátszott. Sem erőnlétben, sem taktikailag nem tudtak fölénk kerekedni, nyilván az egyéni figyelmetlenségek és a ki nem kényszerített technikai hibákra oda kell még figyelnünk, de összességében az edzéseken és a mérkőzéseken is azt kaptam vissza, amit vártam. A legfontosabb viszont nem az eredményesség, hanem az, hogy minél több tehetséggel igyekezzük segíteni a felnőtt csapatot. Cseh Balázs, Hatvani Dani és a Győri testvérek rendszeresen fent edzhetnek a nagyoknál, ez mindenképpen dicséretes, azon vagyunk, hogy ez a szám bővüljön a jövőben.

- Kiket emelnétek ki és miért?

- A csapatból mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, egy irányba húzott a brigád, jó közösség alakult ki, ami elengedhetetlen volt a sikerhez. A jó csapategység mellett természetesen a futballteljesítmény és a hozzáállás is nagyon fontos volt az edzésekhez és a mérkőzésekhez, mindenkivel elégedett lehetek. Cseh Balázs és Ásós Dániel kiválóan ellátták a feladatukat a kapuban, szinte hiba nélkül játszottak, mind a ketten hozzátették a magukét a sikerekhez. A védelemből kiemelném Kuchta Benedeket és Győri Ábelt, mert stabilan, megbízhatóan és határozottan játszottak, úgy ahogy egy jó védőnek kell. A középpályán Hatvani Dani, Bellák Marci jól mozgatta a csapatot, tevékenyen kivették a részüket a sikerekből. Marci 4 gólt is szerzett, Dani pedig már az NBII-ben is bemutatkozhatott. Támadóink is aktívak és hasznosak voltak, itt Győri Benjámint emelném ki elsősorban, ő nyáron csatlakozott hozzánk, de nagyon gyorsan megtalálta a közös hangot velem is és a csapattal is. 4 góllal zárt, Danihoz hasonlóan ő is bemutatkozhatott a KTE felnőtt csapatában. Nagy Leventét emelném még ki, benne sokkal több lehetőség van, mint amit nyújtott, néha meg is mutatta a tudását, de tőle többet várnék én is és a csapat is.

- Milyen célokkal vágtok neki a tavaszi munkának?

- Szeretnénk minél jobban szerepelni a tavaszi bajnokságban, nagyon jó mérkőzések elé nézünk. A DVSC, Nyíregyháza, Kisvárda, DVTK, Videoton, ZTE, Vác csapataival fogunk oda-vissza is játszani, hatalmas fejlődési lehetőség ez a játékosoknak. Nyilván egyénileg is fontos, hogy menedzseljük a játékosokat, célunk, hogy a kiöregedő 2003-as korosztály minden tagjának megtaláljuk a helyét a nyártól a labdarúgásban. Fél évünk marad tehát arra, hogy egyénileg is segítsük őket, és ezt ahogy eddig, úgy most is meg fogjuk tenni. Nagy öröm az akadémia és saját magam számára is, hogy idén tizenkettő 2003-as születésű játékos fog elballagni az akadémiáról, ennyi kiöregedő játékosunk még nem is volt. Reméljük ez a tendencia folytatódik, és szinte komplett korosztályokat tudunk majd elbúcsúztatni, majd beemelni a felnőtt futballba.

- A felkészülés mikor kezdődik, mennyi mérkőzés lesz?

- A felkészülésünk január 10-én kezdődik, heti öt edzés szerepel majd minden héten, emellett öt mérkőzésünk lesz majd. Játszani fogunk a Csongrád megyei I. osztályt vezető Szegedi VSE csapatával, a Pest megyei I. osztályban szereplő Pilissel, a Bács megyei éllovas Kiskőrössel, a Ferencváros és a Békéscsaba U19-es csapatával is.

- Mit emelnél még ki az év zárásaként?

- Trepák Attila kapusedző, Barakkó Gergő masszőr, Csima Gyula képzési manager és Bódi Attila scout is sokat segítette a munkánkat és a jó szereplésünket, köszönettel tartozunk nekik is, a sikerből ők is vastagon kivették a részüket. Szeretném itt is megköszönni a csapatnak a jó szereplést, az edzésekhez való hozzáállásukat, öröm velük dolgozni. Büszkeséggel tölt el engem és a csapatot is, hogy idén az U19 delegálja az akadémia Talentum, illetve Tasnádi Díjas játékosát is Győri Ábel és Cseh Balázs személyében. Alázatos munkájukkal és szorgalmukkal, na meg tehetségükkel méltán érdemelték ki ezeket a címeket, szép jövő előtt állnak.

Szerző: KTE/kteakademia.hu