Értékelő: Látványos a gyerekek fejlődése

Interjú. 

A KTE LA U8 két sorozatban volt érdekelt az őszi szezonban, melyek során jól teljesítettek a gyerekek. Rádi Zsolt véleménye szerint az eredményeknél sokkal fontosabb azonban, hogy láthatóan szépen fejlődnek a játékosok. 

– Hogyan értékelnéd a csapat őszét?

– Augusztusban kezdtük az edzéseket. Nagyon lelkesek és szorgalmasak voltak a gyerekek, ami szerencsére a mai napig kitart. Az első hetekben kialakulóban volt a keret, voltak még érkezők is. Jelen pillanatban 13 játékosunk van, de az utolsó hetekben sajnos kevesebben voltunk betegségek miatt.

– Milyen célok mentén dolgoztatok?

– Legfőbb célunk, hogy egyénileg olyan játékosokat képezzünk, akik a korosztályhoz képest megfelelő technikai tudással rendelkeznek, amelyet alkalmazni is tudnak, és a különböző játékhelyzetekben a megfelelő döntést hozzák.

– Milyen megmérettetések vártak rátok?

– Bozsik fesztiválokon és a Dunamenti ligában szerepeltünk. Négy alkalommal volt fesztivál, ahol kitűnően játszottunk, nagyon jó eredményeket értünk el, sok gólt rúgtunk. A Dunamenti ligában két fordulót rendeztek, de rengeteg tapasztalatot szereztünk máris. Volt szenzációs győzelem fordítás után, és sajnos fájdalmas vereségek is becsúsztak, de nem az eredmények a legfontosabbak, hanem a gyerekek folyamatos, látványos fejlődése.

– Kiket emelnél ki?

– Mindenki sokat fejlődött az elmúlt hónapokban, de ha ki kell emelnem egy-két játékost, akkor az egyik Schenk Patrik, aki egy korosztállyal fentebb az U9-esekkel edz. Hétvégi tornákra csatlakozik hozzánk, védő munkája és harciassága példaértékű. Másik kiemeltem Puskás Barnabás vérbeli góllövő csatár, aki adott esetben utolsó emberként is szerel. Harciassága és győzni akarása rendkívüli a csapaton belül, a legtöbb gólt szerezte.

– Mikor kezditek az évet?

– A napokban már kezdünk is, bízom benne, hogy a vírushelyzet engedi, hogy néhány tornára is eljussunk a megszokott sorozatok mellett.

Szerző: KTE/kteakademia.hu