Értékelő: Kovács Tamás elégedett a legkisebbek fejlődésével

U8-U7 értékelő. 

Nyártól már U8-as és U7-es korosztály is indult a KTE Labdarúgó Akadémia képzésében, melyre korábban nem volt még példa. A legkisebbek munkáját Kovács Tamás irányítja, aki összességében elégedett az első félév eredményeivel.

Miként indult számotokra a közös munka?

Idén először szerepel az U7-es és U8-as korcsoport az akadémiai képzésben, az előző években a 9 éves korosztály volt a legfiatalabb. Ennek megfelelően a legfontosabb feladatunk a keretek kialakítása volt. Szeptember elejére ezt sikerült megvalósítanunk, így elkezdődhettek az edzések.

A képzés szempontjából milyen volt ez a félév?

A képzési rendszer adott korosztályra vonatkozó céljai mentén haladtunk. Sikerült felkelteni a gyerekek érdeklődését a labdarúgás iránt, örömmel jönnek edzésre és élvezik a játékot. Sokat fejlődött az ügyességük, a technikájuk, helyenként a taktikai érzékükön is tetten érhető már a munka. 

Miként értékelnéd az őszi szezont, miben kell fejlődni, milyen pozitívumokat emelnél ki?

A gyerekek hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. A teljesítményükben ugyan voltak hullámvölgyek, de ez teljesen érthető, mivel többségük most kezdte az iskolát is. Az ősz folyamán Bozsik-programokon, felkészülési mérkőzéseken és tornákon vettünk részt. Öröm volt visszalátni az edzéseken gyakorolt elemeket. Tavaszra fejlődnünk kell abban, hogy a tornákon első pillanattól kezdve bátran focizzunk, mert ősszel több alkalommal is el kellett telnie egy-két mérkőzésnek, hogy azt a lendületes játékot hozzuk, amit edzéseken szoktunk.

Vannak-e olyan játékosok, akiket kiemelnél, ha igen, akkor miért?

 Az U7-es korosztályból Némedi Bátort emelném ki, aki töretlen küzdeni tudása mellett, egyéni játékában sokat fejlődött. Az U8-as korosztálynál Nagymihály Áron emelkedett ki. Ő az egy évvel idősebbek között is megállja a helyét, sokoldalú játékos, fizikálisan is felveszi a versenyt a nagyobbakkal.

Meddig tart számotokra az év, miként néz ki a téli program?

December 18-ig edzünk, majd január 4-én folytatjuk a munkát. Több teremtornán veszünk részt a téli időszakban, közben folytatjuk a korosztálynak megfelelő képzést.

Szerző: KTE/kteakademia.hu