Értékelő: Kitűnően vette az élvonal kihívásait az U15

Sok tartalék van még a gyerekekben. 

Lóczi Péter együttese büszke lehet az őszére, felvették a kesztyűt az elit akadémiák ellen is az U15-ös I. osztályban. A KTE LA erős középcsapat lett, mely bárkit képes meglepni.

Hogyan értékelnéd a korosztály bajnoki szereplését?

A 9. helyen végeztünk, véleményem szerint reális a helyezésünk. Újonc csapatként ez elfogadható, október hónapot leszámítva kiegyensúlyozottan szerepeltünk. Olyan nagy akadémiákat, klubokat sikerült megelőznünk, mint a Győr, a Vasas, a Debrecen, vagy az Újpest. Természetesen több meccsen maradt bennem hiányérzet, de tavasszal a sok döntetlen helyett majd győzelmeket fogunk szállítani.

A meghatározott célokat mennyiben sikerült eddig megvalósítani, akár a képzés, akár a bajnoki szereplés tekintetében?

Végig ragaszkodtunk az előírt képzési programunkhoz és a periodizációhoz, illetve törekedtünk minden meccsen arra, hogy az akadémia stílusának és filozófiájának megfelelően futballozzunk. Az akadémia célja a bennmaradás, ezt összesítve tudjuk elérni az U14-esekkel együtt. Jelenleg jól állunk, de nem dőlhetünk hátra. A csapat célja a bajnokságban, hogy a középmezőnyben szerepeljünk, ez meg is valósult. 

Kiket emelnél ki a csapatból? Miért?

A nyáron 7 új játékos érkezett hozzánk, ezért fontos volt, hogy minél hamarabb összecsiszolódjanak, megismerjék egymást. Ez véleményem szerint sikerült is, nagyon jó közösség alakult ki. Szél Kevin, Szamosi Csanád a védelemben nyújtottak kimagaslót, Heidrich Bence, Lengyel Szabolcs, Gyarmati Ferenc, Kovács Ádám a középpályán játszottak jól és hasznosan, Goretich Gergő pedig 12 góljával jelezte, hogy jó döntést hozott mindkét fél, hogy nyáron egymásra találtunk. Gergőt meghívták a válogatottba is, nagyon büszkék vagyunk rá, de a többiekre is, akik végig keményen és alázattal dolgoztak, hozzásegítve egymást a jó szerepléshez. Jó játékosok alkotják a keretet, még több munkával még jobbak lehetnek egyénileg és csapatszinten is!

Mik a félév legnagyobb pozitívumai, miben kell feltétlen fejlődni tavaszra?

A legnagyobb pozitívum, hogy friss feljutóként viszonylag jó helyen állunk a tabellán, hazai pályán 8 mérkőzést játszottunk, csak a Fradi tudott minket itthon legyőzni. Az ősz bravúrja viszont az MTK legyőzése volt idegenben, végig jobbak voltunk náluk, teljesen megérdemelten szereztünk ott 3 pontot. Az MTK-nak 2 veresége van, a Puskás Akadémia tudta őket csak rajtunk kívül megverni.

Mikor indul a felkészülés, milyen programmal készültök a tavaszra?

A felkészülés január 14-én indul, heti 5 edzésünk lesz, emellett 5 edzőmérkőzéssel szeretnénk felkészülni a tavaszi rajtra. Játszunk a Videotonnal, a Debrecennel, a Pakssal és a Fradival is, úgyhogy nívós ellenfeleink lesznek.

Mit vársz a tavaszi szezontól?

A tavaszi szezontól hasonló szereplést várok, szeretnénk 2-3 ponttal többet gyűjteni. Nagyon nehéz lesz, mert már megismertek bennünket az ellenfelek, komolyan számolnak velünk. Szeretném látni a gyerekeken a fejlődést, hiszen elsősorban képezni szeretnénk őket, nem pedig hajszolni a jó eredményt. Az lenne a fontos, hogy az életkori sajátosságoknak megfelelő korosztályos képzést, maximálisan elsajátítsák. Fontos lenne, hogy mentálisan és bátorságban is előrébb lépjünk, mert voltak olyan meccseink, ahol nem mertünk játszani, nem mertük megcsinálni azt, amit tudunk. Nagyon sok tartalék van még a gyerekekben, ki kell hozni belőlük a legjobb tudásukat, teljesítményüket, mert ez a társaság nagyon sokra lehet még képes!

Szerző: KTE/kteakademia.hu