Értékelő: Dócs Dániel nagyon elégedett a hozzáállással

Interjú.

A KTE LA U13-as csapata a régiós kiemelt bajnokságban szerepel ebben a szezonban, ahol kifejezetten erős mezőny gyűlt össze. Dócs Dániel elégedett csapata hozzáállásával és munkájával.

– Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

– Szerettünk volna az első háromban zárni a kiemelt bajnokságban, szoros mérkőzéseket játszani a legjobb csapatokkal, folyamatosan fejlődni. A bajnokság az ősz végére kettészakadt. Tabellával kezdtük az idényt, amit a harmadik forduló után töröltek, csak a mérkőzés eredményeket lehetett követni. Az látható, hogy pontszámban az első és második öt között nagy a szakadék. Leleményes a magyar ember, ezért szinte mindenki otthon a kockás füzetében vezette a bajnokság állását, ennek alapján a 4. helyen állunk. Annak nagyon örülök, hogy jó meccseket játszottunk, szoros mérkőzéseket a Szegeddel, MTK-val, Honvéddal, III. Kerülettel. Fejlődés szempontjából ezek a mérkőzések mind nagy iramú, gyors játékre és gondolkodásra kényszerítette a játékosokat. Mentalitásban, hozzáállásban kitűnőre vizsgáztak az ősz folyamán a srácok. Erőnlétben talán mondhatom, hogy a mezőny legjobbjai voltunk. Külön öröm, hogy egy-egy játékos honnan hova tudott fejlődni fél év alatt.

– Mik voltak az őszi célkitűzések?

– Fontos szempont a szakmai célkitűzés irányvonala. Technikai tudás fejlesztése, amit sok labdaérintéssel és szinte mindig nyomás alatt gyakoroltunk, ezeket játékhelyzetek megoldásába ültettem bele. Törekedtünk a szervezet játék kialakítására, hogy ha valaki kijön a meccsekre, akkor lássa, hogy mit is akar játszani ez a csapat mind védekezésben, mind támadás építésben. Természetesen van mit csiszolni még a játékon, de én úgy gondolom, jó úton haladunk.

– Kiket emelnél ki?

– Az ősz játékosa Czéh Barnabás lett, kiemelkedő játéka, pályán kívül mutatott viselkedése és kiegyensúlyozott teljesítménye miatt. Kiemelkedik Mező Maxim és Veréb Balázs a hozzáállásával, technikai tudásukkal. Szeretném kiemelni még Németh Alex, Hegedűs István és Filus Áron nevét, akik a legnagyobb utat járták be az ősz folyamán és rengeteg munkával ők fejlődtek a legtöbbet, egészen odáig, hogy az utolsó bajnoki mérkőzésen már ketten is a legjobbak voltak.

– Milyen célokkal vágtok neki a tavaszi munkának?

– Mindenképp szeretnénk fejlődni a játék minden aspektusában, szem előtt tartva a szakmai célkitűzéseket. A kiindulási alap már megvan az őszi szezonból, ahhoz képest szeretnénk fejlődni. Január 10-én kezdjük a munkát, egy-két teremtornára megyünk, illetve felkészülési meccsek is lesznek. Szeretnék ezúton is köszönetet mondani a szülőknek, hogy így támogatják a gyerekeiket, a srácoknak pedig azt, hogy így állnak a munkához, amit a hozzáállásuk nagyban megkönnyít. Köszönöm a szakmai stábnak, a vezetőségtől kezdve a kapusedzőn és a technikai vezetőn keresztül Szabina néninek is a segítséget, aki mindig friss mezekkel vár minket.

Szerző: KTE/kteakademia.hu