Értékelő: Bizakodva várja a folytatást Benke József

Interjú. 

A KTE LA U16 a bajnokságban a 9. helyen zárt ősszel, így a C-csoportban folytathatja tavasszal szereplését. Benke József értékelte az őszt.

­- Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

- A felkészülés alatt jóval erősebb csapatokkal is sok meccset játszottunk, hogy lássuk, mire leszünk képesek együtt. Nehéz félévre számítottam, de izgatottan vártuk a bajnokságot. Az első mérkőzésnek még vereség lett a vége, de a mutatott játék alapján bizakodva várhattuk a folytatást. Ezt követően legyőztük a Zalaegerszeg, a Miskolc és a Nyíregyháza csapatát, döntetlent értünk el a "B" csoportba feljutó Békéscsaba és Főnix ellen, valamint szoros meccseken maradtunk alul a bajnokság többi csapata ellen. Az Újpest elleni mérkőzés volt az, amin semmi nem jött össze, ez is a foci része. A szezon során azért a vírushelyzet, illetve a különböző elhalasztott meccsek pótlása nekünk sem kedvezett, de remekül helytálltak a srácok, így bizakodva várjuk a folytatást.

- Milyen célokkal vágtatok neki az ősznek, mivel mentek neki a tavasznak?

- A szezon előtt meghatározott felállási forma elsajátítása és alkalmazása, a technikai tudás fejlesztése, valamint az egyéni és csapatjáték összecsiszolása volt a célunk. Az elkezdett munkát folytatjuk, hogy minél hatékonyabban tudjuk alkalmazni a tanultakat a mérkőzéseken.

- Kiket emelnél ki?

- Az egész csapatot dicséret illeti, de kiemelném Fodor Tamást, aki az egész szezonban végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, illetve Nagy Bencét, aki a bajnokság első felében húzta magával a csapatot. Sajnos egy kisebb sérülés hátráltatta a továbbiakban, de reméljük, januárra teljesen felépül és megint húzóember lesz. Balis Gergő a legtöbbet és legkeményebben dolgozott az edzéseken és mérkőzéseken, ha egyre többet alkalmazza a tanultakat, akkor ő is húzóembere lesz csapatunknak.

- Mikor indul a munka?

- A felkészülést január 10-én kezdjük, remélhetőleg teljes létszámmal, 2-3 edzőmeccset tervezünk, majd február végén kezdődhet a pontvadászat.

Szerző: KTE/kteakademia.hu