Értékelő: Az U17-es őszt foglalta össze Király Dávid

A középmezőnyben zártak. 

A KTE LA U17 az őszi szezonban felemásan szerepelt, eredményesség terén elmaradt a csapat a kitűzött céloktól. Az őszi szezont Király Dávid értékelte.

Hogyan értékelnéd az őszi szezont?

Úgy gondolom, hogy egy rendkívül kiegyenlített bajnokságban szerepelünk, amit remekül mutat, hogy az első és a tizenegyedik között mindössze tizenegy pont a különbség. Hétről hétre szoros, kiélezett mérkőzéseket játszottunk, ami egyértelműen a gyerekek fejlődését szolgálja. A számszerű eredmény miatt kissé csalódott vagyok, hisz huszonegy ponttal a tizedik helyen telelünk. Azt gondolom, hogy sokkal több van ebben a csapatban, mint amit az ősszel produkált, számomra viszont pozitív, hogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődtek a játékosok, fejlődött a csapat. Bátor, támadó futballt játszottunk ősszel, a játékunk is egyre tudatosabb lett, három-négy mérkőzést leszámítva dominálni tudtunk. Összességében a csapat játékával elégedett lehetek, az eredményességen és hatékonyságon kell még javítani a jövőben.

Milyen célokkal vágtatok neki a szezonnak?

Konkrét célunk helyezést illetően nem volt, az első öt bajnoki után a 4-6. hely körül vártam a csapatot. A képzési célok mentén haladva úgy gondolom, hogy nagyrészt sikerült elérni azt, amit szerettünk volna. Természetesen van még teendő egyéni- és csapatszinten, fizikálisan, taktikailag és mentálisan is, de jó úton jár a csapat. A mérkőzések összképét tekintve visszakaptam azokat az elemeket, amiket kértem a csapattól. Sajnos ez a tabellán nem mutatkozik meg, de utánpótlás szinten egy játékos vagy csapat sikerét nem mindig a számbeli eredmény határozza meg. Hiszem azt, hogy a szezon végére lesz legalább négy-öt olyan játékos, aki kész lesz belépni a felnőtt futball világába.

Kiket emelnél ki?

A csapat egységesen teljesített, voltak nagyon jó, illetve kevésbé jó periódusok. A szezon elején Faragó Bence remekül teljesített, 9 gólig jutott. Sajnos az ősz második felére kissé visszaesett a teljesítménye, azon kell dolgoznunk, hogy mentálisan még erősebb legyen, tavasszal ismét gólokkal tudjon hozzájárulni a csapat sikeréhez. A csapatkapitány, Száhl Péter játéka szintén említést érdemel, ő volt az, aki az egész szezon során megbízható, kimagasló teljesítményt nyújtott, védő létére szerzett 5 gólt. Treiber Tamás játéka is tetszett, aki több poszton is jól állta meg a helyét, tavasszal sokkal nagyobb szerep hárulhat rá a középpályán. Természetesen a többi játékosomnak is jár a dicséret, hisz becsületesen dolgoztak az edzéseken, igyekeztek a legjobbjukat nyújtani a mérkőzéseken.

Milyen pozitívumokat emelnél ki, miben kell feltétlen fejlődni tavaszra?

Legnagyobb pozitívumként azt emelném ki, hogy a nyárhoz képest óriásit fejlődtünk csapatszinten. Taktikailag egyre fegyelmezettebbek vagyunk, több tudatos dolgot látok a pályán, mint a szezon elején. Mindenképp fejlődnünk kell a hatékonyságban és eredményességben. Hiszem azt, hogy ebben a korban még mindig nagy hangsúlyt kell fektetni a képzésre, de a teljesítményt le kell produkálni a hétvégén. Továbbá egyéni- és csapatszinten is szeretnénk előre lépni, fizikális, mentális és taktikai oldalon egyaránt.

Hogy néz ki a felkészülés?

A játékosok személyre szabott egyéni programot kaptak a szünetre. A csapatszintű felkészülés január 14-én indul, lehetőség nyílik egy olasz edzőtáborra is az U16-os együttessel párban. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu