Erős mezőny gyűlt össze a Dunamenti Ligára

Hazai rendezés mellett.

Vasárnap négy korosztályos csapatunk is a Dunamenti Ligában lépett pályára, melyet ezúttal a Széktói Stadionban rendezett meg klubunk. Nagyon erő mezőnyben léphetett pályára az U8, U9, U10, U11 korosztály, hiszen ellenfelük a Győr, a DVSC és az FTC volt ezúttal. Alábbiakban az edzők értékelték csapataik szereplését.

Pelikán István (U11): – Nagyon komoly csapatok ellen játszottak a gyerekek, jó iramú és színvonalú mérkőzéseket. A sok hiányzó ellenére a gyerekek maximálisan helytálltak, mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszottak, mindent kiadtak magukból. A helyzetkihasználásban, a játék szervezésben, az egyéni kihagyások csökkentésében sokat tudunk még fejlődni.

Filus Gábor (U10): – A Debrecen csapatával játszottuk az első mérkőzést, de sajnos nagyon rosszul kezdtük a találkozót, több egyéni hibánkat is kihasználta az ellenfél. Győr ellen már jobb volt a játékunk, tudtunk szép támadásokat vezetni, szép gólokat szerezni. A Fradi ellen nagyon jó mérkőzést játszottunk, kiegyenlített volt a játék, de a Fradi jobb helyzetkihasználásával egy góllal jobbnak bizonyult. Gratulálok a csapatoknak és a gyerekeknek! A saját játékunk a mérkőzések során kevésbé köszönt vissza, erre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk csapatként és egyénileg is a feladatok átbeszélésével.

Fűkő Péter (U9): – A Debrecen és a Győr ellen győzelemmel zártuk a napot, az FTC viszont jobbnak bizonyult nálunk. Nagyon ügyesen focizott mindhárom riválisunk, ügyes gyerekek alkották őket is. A saját játékunknak csak a töredékét mutattuk meg, picit fáradtnak és dekoncentráltnak éreztem a gyerekeket most. A Ferencvárossal talán ezért nem sikerült felvenni kellőképpen a ritmust, de ettől függetlenül jár a gratuláció, ügyesek voltak. A héten edzések előtt fogunk beszélgetni a mutatott játékunkról, illetve játékos feladatokkal lesz inkább fűszerezve a heti edzésprogram.

Rádi Zsolt (U8): – Az első mérkőzésen a DVSC ellen sokat passzoltunk, jól játszottuk meg az üres területeket. Mélységben még nem annyira, de szélességben szépen nyitottunk. Sikeres volt a letámadás, gólokat rúgtunk az ellenfél térfelén szerzett labdákból. A Győr ellen dekoncentráltan, sok hibával játszottunk. Nem tudtunk hatékonyan labdát szerezni, ügyesen passzoltak a győriek. A Fradi ellen nagyot küzdöttünk, ez már egy sokkal harciasabb meccs volt. Sok helyzet volt mindkét oldalon, de a Fradi jobban használta ki a lehetőségeit. A hétvégén Puskás Barnabás teljesített a legjobban. Sokat passzolt, támadásból és védekezésből is kivette a részét. Jár azonban mindenkinek a gratuláció, ügyesek voltak a gyerekek.

Szerző: KTE/kteakademia.hu