Erős ellenfelet vert az U14, bravúrt ért el az U13

Az U14 és az U12 kikapott ezúttal.

A Pre Akadémia szekció négy korosztályos csapata is bajnoki mérkőzést játszott hétvégén. Az U15-ös és az U13-as fiatalok elégedettek lehettek, hiszen jó eredményeket értek el erős riválisokkal szemben.

U15: KTE LA – III. Kerület 4-1 (0-0)

U15 Alap csoport, 17. forduló

KTE: Kálmán – Batfalszky, Gulyás, Kristóf, Filus, Varga J., Kaldenecker, Laczkó, Pulai, Somodi, Csernák. Csere: Király, Ónodi, Baranyi.

Gól: Király (42.), Kaldenecker (44.), Somodi (45.), Pulai (57.) ill. Mizsei (52.)

Torbavecz Tamás: – Felszabadult játékot vártam a csapattól, a meccs döntő részében ezt is kaptam. Már az első félidőben is ígéretes lehetőségeket dolgoztunk ki, de nem sikerült a gólszerzés. A második félidőt kiválóan kezdtük, három gólos előnyt szereztünk öt perc alatt. A mérkőzés utolsó részében taktikusabban kellett volna játszanunk, jobban megbecsülni a labdát, sokszor indokolatlanul siettettük a támadások befejezését. Nagyon erős ellenfelet vertünk meg, komoly győzelem volt.

U14: Békéscsaba – KTE LA 2-1 (0-0)

U14 Alap (kelet), 20. forduló

KTE: Endre – Polgár, Kocsis, Csizmadia, Rau, Miskei, Deák, Turóczy, Ronkó, Paor-Smolcz, Eiler. Csere: Szenczy, Nyerges, Kerekes, Fricz.

Gól: Rotár (42. 73.) ill. Deák (71.)

Dócs Dániel: – Megint büszke lehetek a srácokra, a játék felfogásunk és annak a megvalósítása miatt. A játék ritmusát végig tudtuk irányítani. Labdabirtoklásban domináltunk egész mérkőzésen. Nehéz egy olyan csapat ellen, aki 10 emberrel védekezik a saját tizenhatosa előtt és labdaszerzés után egyből íveli fel. Próbálkoztunk oldalról betörésekkel, átlövésekkel, amiből az egyenlítő gólt is szereztük. Utána viszont annyira kinyíltunk már hátul a mérkőzés megnyerése miatt, hogy egy előre vágott labdából megszerezte ellenfelünk a győztes gólt. Természetesen mindannyian boldogabbak lennénk, ha mutatott jó játék eredménnyel is párosulna.

U13: KTE LA – Vasas 1-1

U13 dél-kelet, 21. forduló

KTE: Kocsis – Takács, Nagymihály G., Csóka, Madarász, Csutak, Kriskó, Nagymihály Á., Czibók. Csere: Kiss, Arany, Berta, Bagi, Nagy, Szabó M., Borsos, Rózsa, Kárász.

Gól: Kriksó (8.) ill. Bodó (19.)

Kiállítva: Csóka (20.)

Verebélyi Gábor: – A bajnokság egyik legerősebb csapatával találkoztunk, ellenfelünk mellett a nagy hőséggel is meg kellett küzdenünk. Nagyon jól kezdtünk, a mérkőzés elején Czibók lépett ki ziccerben de ezt az ellenfél kapusa még védte. A következő támadásunknál Czibók önzetlen volt és Kriskó elé gurított, akinek már csak be kellett passzolnia a labdát az üres kapuban. A Vasas nagyon nagy nyomást helyezett ránk, többet birtokolta a labdát és sokszor veszélyeztette a kapunkat, de Kiss remek napot fogott ki. Mi kontrákból, labdaszerzés utáni gyors átmenetekből tudtunk veszélyeztetni. A Vasas egyre inkább fölénybe került és sikerült kiegyenlítenie. A folytatásban a játék képe nem változott, de több gól már nem esett, így sikerült döntetlent elérnünk. Az egész csapatnak szeretnék gratulálni, mindenki odatette magát és a legjobb formáját hozta.

U12: KTE LA – Vasas 0-5

U12 dél-kelet, 21. forduló

KTE: Farkas – Bovier, Bertus, Füleki, Szuetta, Némedi, Eiler, Beszedics, Komonyi. Csere: Scheiner, Kern, Szikora, Lajter, Kovirg, Bencze.

Gól: Tóth (46.), Kisgyörgy (53.), Zádor (56.), Kulcsár (72.), Molnár (79.)

Filus Gábor: – A mérkőzésen kiegyenlített volt a labdabirtoklás, sok helyzetet dolgoztunk ki, de a kapu előtti befejezések és döntések nem voltak megfelelőek. A mérkőzés második felében már pontatlan volt a játékunk nagyon sok labdaeladás volt, amit az ellenfél a kapu előtt kihasznált. A mérkőzést befolyásolta az egyéni hibák sorozata, amit most nem bírtunk el.

Szerző: KTE/kteakademia.hu