Előnyt szereztünk az osztályozó első meccsén

Hazai siker.

A KTE LA U15-ös együttese osztályozót játszik az U16-os bajnokság jövő évi besorolása előtt. A mieink ellenfele a Holler UNFC Dunaföldvár. Az első mérkőzést vasárnap Kecskeméten rendezték, ezen Nagy Ákos hajrában szerzett góljával harcoltunk ki 1-0-os előnyt a visszavágóra.

U15: KTE LA – Holler UNFC 1-0 (0-0)

U15 rájátszás, 1. mérkőzés

KTE: Radnóti – Balla, Tóth, Hajnal, Gyapjas (Dömötör 67.) – Fodor, Gyenes – Nagy Á., Patkós (Balis 58.), Lukács – Kárpáti.

Gól: Nagy Á. (84.) 

Paksi Péter: Nagyon fontos volt számunkra, hogy hazai pályán előnyt szerezzünk. Ez sikerült, ráadásul gólt sem kaptunk. Mindkét csapat feltérképezte egymást, így nagy meglepetések már nem érhetnek minket a visszavágón. Az előny nálunk, így annyiból mindenképpen más lesz ez a történet, hogy nekik kell majd építkezniük és gólt lőniük. Talán könnyebb lesz így helyzetbe kerülnünk nekünk is, bár azt azért hozzá kell tennem, hogy négy-öt tiszta ziccerünk most is volt. Sokkal jobban kellett volna koncentrálnunk, hogy ezekből többet gólra váltsunk. A védekezésünk ezzel együtt rendben volt, az ellenfélnek igazi helyzete nem volt, aminél bravúrt kellett volna bemutatnia kapusunknak. Amennyiben sikerült frissítenünk, jó állapotba kerülnünk a visszavágóra, akkor két mérkőzés alapján felénk kell billennie a mérleg nyelvének. Nem lesz ez egyszerű, a Dunaföldvárt kétszer is láttam saját pályáján, amikor hátrányból fordítva, esélyesebb ellenfeleket búcsúztattak. Biztosan rengeteg néző lesz kint, úgyhogy nagy csatára van kilátás, mely végén reményeim szerint mi leszünk a párharc győztesei.

A visszavágót szerdán 18:00-kor rendezik Dunaföldváron.

Szerző: KTE/kteakademia.hu