Ellentétes formát mutattak csapataink

Az U13 kikapott, az U12 nyert. 

A régiós bajnokságban a Szilády RFC vendége volt ezúttal a KTE LA U13-as és U12-es csapata. Az U13 kifejezetten rossz napot fogott ki, míg az U12 magabiztos győzelmet aratott.

Az U13-as találkozón rengeteg hibával játszott ezúttal csapatunk, így nem volt esély arra, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Az U12 már sokkan jobban futballozott, határozott letámadásunk gyorsan góllá érett, Major két szép átlövéssel tette le névjegyét. Fordulás után Doktor vágta be a kipattanót Losonczi lövése után, majd Nagy szólójával növeltük az előnyt. A végén ismét Doktor volt szemfüles, aki ezúttal is a kapusról kijövő játékszerre csapott le.

U13: Szilády RFC – KTE LA 4-1 (2-1)

U13 I. osztály, Dél-Kelet, 22. forduló

KTE: Polyák – Juhász, Jócsák, Tóth B., Visinka – Fodor, Szabados, Gyapjas – Petényi, Tóth L., Horváth.

Kispad: Bogdán, Pusztai, Mányoki, Hajnal, Balis.

Gól: Tarjányi (18.), Ábrahám (23., 60.), Gáspár (49.) ill. Petényi (15.)

Bódi Attila: Lejátszottuk azt a mérkőzést, amelyet egyetlen játékos, edző, szülő sem szeretne végig élni! Az ellenfelet tisztelve is kijelenthetjük, hogy mi voltunk az esélyesek, ennek szellemében kezdtük a mérkőzést. Többet támadtunk, többet birtokoltuk a labdát, de már ekkor érezhető volt, hogy valami nincs rendben. Pontatlanok voltunk, sok ki nem kényszerített hibánk volt, nem jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára. Ennek ellenére vezetéshez jutottunk egy szerencsés találattal. Sajnos a vezetés tovább növelte az egyébként is erős dekoncentráltságunkat! Elhittük, hogy ezt a mérkőzést ezzel a hozzáállással is meg lehet nyerni, nagyot tévedtünk! Még több technikai hibát vétettünk, elveszítettük a párharcokat, szinte mindenre lassabban reagáltunk, mint az ellenfél! Tisztán látható volt az az ellentétes pszichés folyamat, ami lejátszódott a két csapat játékosaiban. A hazaiak megérezték a lehetőséget, ezt gólokra váltották, mi az önbizalmunk mellet elveszítettük a sebességünket, a technikai biztonságunkat, a párharcokat, szinte minden képességet, amivel mérkőzést lehet nyerni. A cserék nem tudtak segíteni a helyzeten, sajnos a csapat döntő többsége mélyen tudása alatt teljesített, ez ehhez a vereséghez vezetett!

U12: Szilády RFC – KTE LA 0-5 (0-2)

U12 I. osztály, 22. forduló

KTE: Móczó – Gál, Losonczi, Koncz – Nagy, Sódar, Terbe, Csizmadia D. – Major.

Kispad: Kovács, Bodnár, Csizmadia L., Doktor.

Gól: Major (9., 10.), Doktor (46., 60.), Nagy (54.)

Dócs Dániel: Először küldtem pályára mindhárom támadómat kezdőként. Erős letámadással kezdtünk, amit az első félidőben azzal védett ki ellenfelünk, hogy felrúgták a labdákat. Így is gyorsan kétgólos előnybe kerültünk, hátul közben alig hagytunk esélyt a Kiskunhalasnak. A második félidőt kicsit nehezen kezdtük, az ellenfél letámadása során voltak gondjaink a labdakihozatallal, de gyorsan újra beszorítottuk őket, ebből további gólokat szereztünk. Ez a mérkőzés a támadásról szólt, de ez annak is köszönhető, hogy a felívelt labdák rendszerint visszajöttek a belső védőinkről. Több jó teljesítményt láttam, viszont helyén kell kezelni ezt a győzelmet, olyan csapat ellen nyertünk most, melyben több egy évvel fiatalabb gyerek is szerepet kapott.

Szerző: KTE/kteakademia.hu