Elkezdődtek bajnokságok a kicsiknél is

Tornákon is részt vettek.

Az MLSZ nyáron az alsó korosztályok versenyeztetését is átalakította, így U9-U11-ig három korosztályban is bajnoki rendszerben versenyeznek idén a csapatok. A gyerekek minden fordulóban mini tornákon vesznek részt, az elsőt éppen mi rendeztük, ellenfelünk a Szeged-Csanád GA, a Honvéd és a Monor volt. Az országos bajnokság mellett tornákon is részt vettek a gyerekek.

Pelikán István, az U11 vezetőedzője: – A gyerekek nagyon jó csapatokkal találkozhattak, ráadásul a szabályok értelmében mindenkinek biztosított volt a megfelelő játékperc is. A nagy meleg, a nagy intenzitású mérkőzések, a kevés pihenő miatt a gyerekek nagyon komoly terhelést kaptak. A hosszú játékidő miatt a csapatok közötti különbség is ki tud jönni. Hullámzó volt a játékunk egész nap, szép és jó megoldások mellett sok volt a könnyű hiba, amit ezen a szinten az ellenfelek góllal büntetnek. Játékosainknak alkalmazkodni kell ehhez a terheléshez, a játék sebességhez és technikai, taktikai tudáshoz, amit ez a bajnokság megkíván. Ősszel még 9 fordulóban kapják meg a gyerekek ezt a magas terhelést, ami a fejlődésüket szolgálja eredménytől függetlenül. A keret másik fele a C-s tornán vett részt, ahol sok gólt rúgtunk, tetszetős támadás befejezésekkel, sok jó egyéni teljesítménnyel. Az edzésen gyakorolt elemekből sok dolog felfedezhető volt a mérkőzéseken. Csapatunk legjobbja Berta Botond volt, aki gólérzékeny volt és kombinatív játékban is mutatott jó dolgokat. Gratulálunk a gyerekeknek a jó játékhoz, illetve köszönöm a stáb, így Fehérvári Noémi és Kovács Zsolt munkáját is a tornákon!

Filus Gábor, az U10 vezetőedzője: –Az első mérkőzésen a Szeged ellen léptünk pályára, ahol sok alapvető hibát követtünk el helyezkedésben és technikailag, amit az ellenfél ki is használt. A mérkőzés vége felé kezdtük felvenni a ritmust, belerázódni a bajnoki nyitányba. A Honvéd elleni gyakorlatilag teljes 180 fokos fordulatot vett a csapat, jól kezdtünk, szép támadásokat zártunk gólokkal és a védekezésünk is feljavult. Pozitívum, hogy nagyon jó csapatokkal tudtunk játszani, ami a gyerekek fejlődését segíti. Vasárnap a C-s Bozsikon vettünk részt, ahol viszonylag gyorsan sikerült alkalmazkodnia a gyerekeknek a szokatlanul nagy területhez. A mérkőzéseken mindvégig mi domináltunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani, de a befejezésben pontatlanok voltunk. A gyerekek motiváltan és lelkesen játszottak. Kiemelném a labdakihozatalt, viszont a támadójátékban és a helyzetkihasználásban sokat kell fejlődni.

Fűkő Péter, az U9 vezetőedzője: – Szombaton elkezdődött a kiemelt bajnokság. Ellenfeleink a Monor, Budapest Honvéd, és a Szeged csapatai voltak. Jól kezdtük az első mérkőzést, aránylag egyben volt a csapat, helyenként szép támadásokat vezettünk. A második meccsre mintha picit elfáradtunk volna, érezhető volt a megtorpanás, már nem úgy ment a játék, több alapvető hiba is volt a mérkőzésen, amik eddig ritkán fordultak elő, a harmadik meccsre aztán szét is estünk. Van javítani valónk mentálisan és technikailag is. Ami pozitív, hogy jó csapatok ellen tudtunk játszani, ez előnyünkre fog válni. A csapat másik fele vasárnap az FTC meghívására elutazott egy játéknapra, hogy a kellő játékpercet ők is megkapják a hétvégén. A gyerekek kellemesen elfáradtak, az FTC felnőtt játékosainak megérkezése pedig hatalmas élményt jelentett számukra. Köszönjük a meghívást nagyszerűen éreztük magunkat!

Szerző: KTE/kteakademia.hu