Elkezdődnek a bajnokságok

Indul a szezon.

A KTE LA több korosztályos csapata is elkezdi a 2021/2022-es bajnoki szezont, hiszen augusztus végén elindul a pontvadászatok jelentős része.

A bajnoki rendszer U16-U19-ig nem változott, idén is 2x12 csapat szerepel az Alap és Kiemelt csoportokban, majd télen három nyolcasra osztva, A, B és C ligákban folytatódnak a küzdelmek. Az Alap csoportból tehát idén is az első négy tud bekerülni a B ligába, mindhárom korosztályunk ezzel a céllal vághat neki a szezonnak. Az U19-es bajnokságban a versenykiírás szerint nincs kiesés, míg az U17 és az U16 esetében a C liga utolsó helyezettje búcsúzik a szezon végén. A csapatok őszi helyezésük alapján plusz pontokat (6, 5, 4, 3, 3, 2, 1, 0) visznek tovább a tavaszi szezonra. Ősszel a 12 résztvevő csak egyszer mérkőzik meg egymással, tavasszal oda-vissza, így összesen 25 mérkőzésből áll a szezon.

Az U15-ös és U14-es bajnokság versenykiírása nyáron megváltozott, összhangban az U16-U19-es rendszerhez idomulva. Az U15-nél egy Alap (12) és egy Kiemelt (12), az U14-nél a Kiemelt (10) alatt keleti (14) és nyugati (14) felosztású Alap csoportban versenyeznek a résztvevők. Mindkét csapatunk az Alap csoportban kezdi a szezont, itt nem bontják tovább a csoportokat, oda-vissza meccselnek a résztvevők, és így alakul ki a végeredmény. Az U15-nél a Kiemelt csoport utolsó helyezettje az Alap csoportba esik ki a szezon végén, akinek a helyére az Alap csoport bajnoka érkezik. A sereghajtó az Alap csoporttól is búcsúzik. Az U14-es mezőnyt a kiemelt állami akadémiák, illetve a tehetségközpontok adják.

Az U13-as és U12-es bajnokság menetében továbbra sincs változás, klasszikus lebonyolítás szerint, kiesés és feljutás nélkül zajlanak a pontvadászatok.

U14-U19-ig már a héten megrendezik a nyitó fordulót, az U13 és az U12 szeptember 4-én kezd. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu