Elkezdődhetnek az edzések

Más egyesületek játékosainak is lehetőséget adnánk a mozgásra.

Május 4-től ismét lehetőség nyílik az edzések szervezésére, az ehhez szükséges egyeztetések és előkészületek voltak a hét fő feladatai akadémiánk számára. A tréningek egyelőre önkéntes alapon, minimális öltöző használattal indulnak el, több óvintézkedés betartásával.

Bár a Széktói Stadionban újra lehet edzéseket szervezni, ezeket zártkapus formában, csak a játékosok és az edzők jelenlétében lehet megtartani. Amíg a jelenlegi szabályozás nem változik, a játékosok a Széktói főépületén keresztül léphetnek be a létesítménybe, idáig kísérhetik, illetve itt is vehetik fel a szülők a gyerekeket. Szintén előírás, hogy az öltözőket csak minimális szinten használhatják a gyerekek, emellett kötelező lesz saját kulacsot/vizet hordani az edzésekre. Akadémiánk egészségügyi protokollja szombaton honlapunkon is olvasható lesz már, illetve az edzők is tájékoztatni fogják a szülőket.

Szabó Tibor szakmai igazgatótól megtudtuk, hogy szeretnék megadni más egyesületekben futballozóknak is az esélyt a mozgásra, hogyha ez valamilyen oknál fogva nem lehetséges most számukra.

„Nagyon örülünk annak, hogy kezdhetünk, mindenki nagyon várta már ezt. A kollégák és a játékosok számára is egy hosszú és nehéz időszak volt ez, de bízom benne, hogy ez csak megerősítette mindenkiben a labdarúgás iránti rajongást. Fontos, hogy egyelőre egy egészségügyi protokoll mellett zajlanak majd az edzések, szigorúan zártkapus formában, tehát csak a játékosok és a stábtagok léphetnek be a stadionba, erről minden szülőt tájékoztatni fogunk honlapunkon, illetve az edzőkön keresztül is. Eddig is filozófiánk volt, hogy a játékosok fejlesztése a fő feladatunk, mivel nem lesznek bajnoki mérkőzések, ez most még hangsúlyosabb szerepet kaphat. Szeretnénk megadni emellett a jövőben a lehetőséget azoknak is, akik esetleg most más egyesületben futballoznak, de ott valamilyen oknál fogva nem tudnak most mozogni. Minden korosztályba, minden elköteleződés nélkül várjuk az érdeklődőket.”

Az érdeklődők honlapunk keresztül, az ITT elérhető űrlap kitöltésével jelentkezhetnek.

Szerző: KTE/kteakademia.hu