Elindult a szezon a Pre akadémia szekciónak

Vegyes eredmények születtek.

A Pre akadémia szekció csapatai közül minden korosztálynak elindult a bajnoki szezon hétvégén. Az U14 és az U12 idegenben aratott szép győzelmet, az U15 és az U13 még nem tudta megszerezni első pontjait. 

Nagy sikerrel kezdett Szegeden az U12

U15: Kelen – KTE LA 2-1 (1-0)

U15 Alap csoport, 1. forduló

KTE: Németi – Ónodi, Király, Filus, Csernák, Kristóf, Pulai, Baranyi, Kaldenecker, Varga J., Lőrincz. Csere: Csorba, Laczkó, Pandur, Fodor.

Gólszerzőnk: Pulai

Torbavecz Tamás: – Mezőnyben kiegyenlített, brusztolós mérkőzést játszottunk. A kombinatív játékból kellett volna sokkal több ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Két könnyen elkerülhető gólt kaptunk rögzített szituációk után, ami azt jelenti, hogy sokkal fegyelmezettebbnek és koncentráltabbnak kell lennünk legközelebb.

U14: Mezőkövesd – KTE LA 2-4 (2-2)

U14 Alap csoport (kelet), 1. forduló

KTE: Endre – Fricz, Csizmadia, Eiler, Rau, Nyerges M., Deák, Nyerges Cs., Turóczy, Paor-Smolcz, Polgár. Csere: Szenczy, Gál, Riczu, Ronkó, Végert, Kerekes.

Gólszerzőink: Deák 4

Dócs Dániel: – Izgalmasra sikerült az első bajnoki, melyen ellenfelünk keskeny pályáján visszaállt, ez nem segítette a támadójátékot. Negyedóra után két góllal vezettünk ugyanakkor két szép támadás után. Ellenfelünk ívelésekkel próbálkozott, egy hibánkból szépített is. Megnyomtuk a pánik gombot, felvettük az ellenfél játékát, aminek eredménye egy újabb kapott gól lett a szünet előtt. Félidőben azt kértem, hogy ragaszkodjunk a saját, illetve támadjuk az első passz után a labdakihozatalokat, hogy ne tudjanak ívelni. A harmadik gól megnyugtatott minket, utána le is tudtuk zárni a mérkőzést. A mérkőzés embere a négy gólos Deák Gábor, de az előkészítőket, Nyerges Csongort és Turóczy Gergőt is meg kell említenem.

U13: Szeged-Csanád GA – KTE LA 6-1

U13 dél-kelet, 1. forduló

KTE: Kocsis – Ábrahám, Borsos, Czibók, Csóka, Csutak, Horváth, Kárász, Kriskó. Csere: Dulai, Madarász, Bagi, Nagymihály Á., Nagymihály G., Ónodi, Szabó M., Tapodi, Ürmös.

Gólszerzőnk: Kárász

Verebélyi Gábor: – Sajnos belealudtunk a mérkőzésbe, már a 14. percben 3-0-ra vezetett a Szeged, mely sokkal frissebb és motiváltabb volt. Súlyos egyéni hibákat vétettünk, amit ellenfelünk azonnal megbosszult. A két sor közül a második sor játékával vagyok elégedett. A mérkőzés utolsó tíz percében nagyon jó focit mutatott be mind a két gárda.

U12: Szeged-Csanád GA – KTE LA 0-6

U12 dél-kelet, 1. forduló

KTE: Farkas Z. – Szuetta, Kern, Füleki, Bencze, Eiler, Némedi, Beszedics, Szikora. Csere: Scheiner, Kovrig, Bovier, Bertus, Lévay, Komonyi, Dunai, Békési, Szabó B.

Gól: Szikora 2, Némedi 2, Komonyi, Dunai

Filus Gábor: – Nagyon jó csapattal találkoztunk, a mérkőzés elején mindkét kapu előtt voltak helyzetek. A mi játékunk kicsit kapkodó volt. Rendeztük sorainkat, utána szép támadásokat vezettünk, koncentráltabban játszottunk, nagyon sok labdát szereztünk a középpályán. A helyzetkihasználásunk, a kapu előtti döntések rendben voltak, így nagyon szép gólokkal tudtuk befejezni akcióinkat. Csak gratulálni tudok a gyerekeknek a pályán mutatott játék és hozzáálláshoz, illetve köszönjük a szurkolást a szülőknek is!

Szerző: KTE/kteakademia.hu