Elindult a Dunamenti Liga az U9-es és U8-as korosztálynak

Az U8 szinte hibátlanul teljesített.

A KTE LA legkisebb korosztályai nívós és erős mezőnyben szerepelhetnek ebben a szezonban, hiszen akadémiánk is meghívást kapott a Dunamenti Ligába. Az U9 és az U8 számára is nagyon értékes tapasztalat lehet a sorozat, a kisebbek már az első körben nagyon jól szerepeltek Gödöllőn. 

Pelikán István (KTE LA U9):

„A hétvégén a Dunamenti Gyermekliga első fordulóján vettünk részt, a Grosics Akadémia, MOL Fehérvár FC és a Honvéd-MFA csapatai ellen játszhattak nagyon hasznos mérkőzéseket a gyerekek. A minőségi ellenfelekkel szemben megtanulhatták, hogy minden passznak, mozdulatnak jelentősége van. Gyorsan kell olvasni a játékot, gondolkodni és azonnal cselekedni kell, tanulságos napon vagyunk túl. Fejlődünk folyamatosan, ezek a mérkőzések elengedhetetlenek ehhez.”

Fűkő Péter (KTE LA U8):

„Fantasztikusan telt a hétvége U8-as csapatunk számára a liga első játéknapján. A gyerekek maximálisan jó hozzáállása a mérkőzésekhez eredményre vezetett. Nagyon büszke vagyok rájuk, lépésről lépésre haladunk előre. A játékfelépítés alapjainál tartunk, de minden edzésen magasabb lépcsőfokra léphetünk. Sokat kell még előre lépni, de ez most játékban és csapat szintjén is „fantörpikus” volt.

U8-as eredmények:

KTE LA – Grosics A. 3-1

KTE LA – MOL Fehérvár FC 4-3

KTE LA – Honvéd MFA 3-3

Szerző: KTE/kteakademia.hu