Elindult a Bozsik-program őszi szezonja

Nyíregyházán kezdtek csapataink.

A KTE U11 és U10 számára hivatalosan is megkezdődött az őszi szezon, hiszen a kiemelt sorozat számukra az A-szintű régiós Bozsik-program. Az első tornákat Nyíregyházán rendezték.

A KTE LA U11 sűrű héten van túl, hiszen pénteken még a Kocsis Sándor Emléktornán vettek részt, melyet meg is nyertek a Futball Éjszakáján a Széktóiban. A Bozsik-programon több hiányzója is volt a csapatnak, ami érezhető volt a szereplésen.

Verebélyi Gábor vezetőedző így értékelte a KTE LA U11 szereplését:

„A pénteki napra visszakanyarodva, nagyon jó volt látni, hogy mennyi ügyes gyerek focizik Kecskeméten, a sok néző remek hangulatot csinált. Az első két mérkőzést megnyertük, az UFC viszont meglepett minket, nagyon bátran fociztak, és ha egy szerencsés góllal is, de nyerni tudtak. A tornagyőzelem így is meglett. Gratulálok a játékosaimnak és minden résztvevőnek! A Bozsik-program nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a közel 4 órás utazás, illetve a 4 hiányzó is meglátszott ezúttal a csapat játékán. Az első két mérkőzésen az volt az érzésem, hogy nem egy A-szintű tornán vagyunk. A játékunk magunkhoz képest olyan mélyen volt, hogy mélyebben már nem is lehetett volna. A következő két mérkőzésen már kijöttünk a gödörből, ezeket sikerült megnyernünk. Összességében nem vagyok elégedett a látottakkal, pár játékos teljesítményével viszont igen. Király Mátyás lett a torna legjobbja, minden mérkőzésen a csapat vezéregyénisége volt, küzdeni és győzni akarásból is kitűnőre vizsgázott. Mellette Lippai Tamás, Nagy Máté, Veréb Balázs hozzáállása tetszett. Keddtől készülünk tovább, mert vasárnap már a következő tornára utazunk Békéscsabára.”

A KTE LA U10 szereplését Király Dávid vezetőedző foglalta össze:

„Az első ilyen tornán vettünk részt, az előzetes várakozásaimat felülmúlták a gyerekek. A mezőnyből két csapat fizikálisan kilógott, ellenük nem tudtunk megfelelően alkalmazkodni, 10-20 centiméter és kilogramm ebben a korosztályban még nagyon sokat számít. A többi csapat ellen kiegyenlített, jó iramú mérkőzéseket játszottunk. Rendkívül pozitív volt számomra, hogy szinte minden mérkőzésen agresszív, bátor játékot mutattunk. Az eddig gyakoroltak nagy része visszaköszönt, de még rengeteg munka vár ránk. A jövőben azon fogunk dolgozni, hogy a most tapasztalt hiányosságokat pótoljuk, még tudatosabb és hatékonyabb játékot produkáljunk.”

Szerző: KTE/kteakademia.hu