Együttműködést kötöttünk az AszuCar Autósiskolával

Közös cél a fiatalok megfelelő képzése.

Új együttműködő partnerrel bővült KTE LA tagsága, ugyanis az AszuCar Autósiskola is csatlakozott hozzánk. A partneri kapcsolatot játékosaink és stábtagjaink is örömmel fogadhatják, ugyanis a jövőben kedvezménycsomagot biztosít az autósiskola a vezetni tanulóknak.

Az AszuCar Autósiskola kötelékében már most is vannak KTE-s tanulók, felnőtt csapatunkból például Helmich Pál már megkezdte a tanfolyamot tavasszal, de Grünvald Attila is közel jár ahhoz, hogy megszerezze a jogosítványt. Aszódi Dávid elmondta, már csak azért is fogalmazódott meg bennük a társadalmai felelősségvállalás kérdése, mert maga is napi szinten hordja edzésre kisfiát a KTE-be.

– Nagyon fontosnak tartom a sportot, én magam is űztem annak idején, a fiam pedig most is ide jár a KTE-be. Megfogalmazódott már bennünk, hogy a magunk társadalmai felelősségvállalásaként, fontos számunkra az, hogy a fiatalokat ne csak vezetni, de közlekedni is tanítsuk meg. Ehhez a legjobb partnernek a klubot és akadémiát tartjuk. Magam is látom az edzésekre érkezve, hogy mennyien járnak az idősebbek közül akár már gyalog, biciklivel, rollerrel a stadionhoz. Fontosnak gondolom, hogy a tudatos közlekedés, és a KRESZ ismerete minél hangsúlyosabban megjelenjen már ebben a korban. Ezért is kerestem meg a klubot, hogy kezdjünk el közösen gondolkodni egy együttműködésben, ami mindkét fél számára hasznos lehet. Ennek első lépése gyakorlatilag az, hogy egy kedvezménycsomagot dolgoztunk ki, melynek tartalma a teljes elméleti és gyakorlati képzésen felül az elsősegély nyújtási alapok ismerete is. A kedvezményprogramban az utánpótlás és a felnőtt csapatok játékosai, stábtagjai, munkatársai és hozzátartozói is részt vehetnek. Függetlenül az együttműködéstől, már volt is példa erre, hiszen Helmich Pál is nálunk kezdte el a tanfolyamokat, amikor Kecskemétre igazolt, de például Grünvald Attila is itt van velünk. Ezen felül szeretnénk akár vezetéstechnikai oktatások, akár elsősegély, akár egyéb közlekedéssel kapcsolatos, nevelési fórumok területén bekapcsolódni az akadémia és a KTE vérkeringésébe – mondta Aszódi Dávid, az AszuCar Autósiskola Kft. tulajdonosa, egyben szakoktatója.

– Nagyon örülünk annak, hogy egy újabb partner csatlakozott hozzánk, illetve újabb futballon kívüli tevékenységben is tudjuk segíteni a fiatalok fejlődését. Nekünk is nagyon fontos az, hogy a gyerekek biztonsággal közlekedhessenek az edzésekre érkezve, illetve onnan távozva, ezért is szorgalmaztuk például folyamatosan azt, hogy akár fekvőrendőrök, akár zebrák segítségével tegyük még komfortosabbá a stadion és az edzőpályák környékét számukra a közelmúltban. Nagyon fontos, hogy később akár autósként a forgalomba kerülve is, megfelelően ismerjék fel a forgalom diktálta helyzeteket, ehhez egy kitűnő partnerrel gazdagodtunk – mondta dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője.

Az AszuCar Autósiskoláról minden további információ ITT tudható meg.

Szerző: KTE/kteakademia.hu