Egyre tudatosabb az U12 játéka

Dócs Dániellel beszélgettünk. 

Akadémia értékelőnket folytatva Dócs Dániellel, a KTE LA U12 vezetőedzőjével beszélgettünk, aki az egyre tudatosabb játékot emelte ki pozitívumként.

Miként értékelnéd a csapat szereplését?

Próbáltunk egész idényben egy stílust képviselni, nem engedtem, hogy előre vágott labdákra alapozzunk, mindig passzokkal igyekeztünk építkezni. Csalódott kicsit azért vagyok, mert kevés jó meccset tudtunk játszani, ebben a bajnokságban több szerényebb képességű csapat is pont azt a taktikát alkalmazta, amit mi tudatosan kerültünk. Volt mérkőzés, amit így veszítettünk el. Negyedik helyen fejeztük be végül a bajnokságot, ami összességében reálisnak mondható.

A tavaszra szűkítve az értékelést, miben láttál fejlődést?

Három új játékos érkezett télen: Sódar Gellért, Major András és Kovács Dávid. Mindenképpen erősítették a csapatot kitűnő technikai tudásukkal, ugyanakkor Petényi Kevin és Gyapjas Botond közben felkerült az U13-hoz. Ami pozitív, hogy egyre tudatosabb lett a játékunk. Edzéseken nagyobb hangsúlyt fektettem az átmenetekre és a labdatartásokra, egyre nagyobb nyomás alatt. Emellett sokat gyakoroltuk a labdakihozatalt is tengelyben. Elkezdtem olyan dolgokat látni a játékunkban, amit edzéseken is sokszor végig vettünk. Támadásban például szinte két hét alatt megértették a gyerekek, hogyan kell jól megjátszani az üres területeket.

Miben kell fejlődni következő lépésben?

A csapatvédekezésben feltétlenül, emellett a középpályás védekezés, illetve a labda nélküli mozgások területén is előre kell lépni. Labdabiztosabbnak kell lennünk támadásban, törekednünk kell a stabilabb labdatartásra, illetve gyorsítanunk kell a védekezésből támadásba történő átmeneten is.

Kiket emelnél ki?

Csapatszinten teljesített jól a csapat, az egyéni kiemelések is jól tükrözik ezt, hiszen csak Sódar Gellért és Losonczi András tudott duplázni. Mindenképpen megemlíteném azonban Gál Zsombort is, aki télen került a belső védő pozícióba, mégis kiemelkedően teljesített. Az egyesület nagy erőssége lehet, a mentalitása is kitűnő. Sódar Gellért a technikai tudásával emelkedett a mezőny fölé, illetve nagyfokú győzni akarásával, amit mindig magával vitt a pályára.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu