Egyre több gyermeket mozgat meg az iskolai program

Több intézményben is ott vagyunk.

A 2021/2022-es tanévben is folytatódott a KTE LA iskolai programja, mely továbbra is több intézményben, az MLSZ által megtervezett programmal is összhangban működik. Az iskolai programot idén Pelikán István koordinálja, mellette Lóczi Péter, Dócs Dániel, Kovács Zsolt és Verebélyi Gábor tart foglalkozásokat a különböző intézményekben.

– Az idei Iskolai programot még szervezettebbé szerettük volna tenni, ezáltal új edzőket bevonni a tavaly már felépített rendszerbe – kezdett bele az őszi értékelésbe Pelikán István, a program koordinátora. – A három iskola – a Református Általános Iskola, a Zrínyi Ilona Általános Iskola és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola - nagy örömmel fogadta és támogatta, hogy az idei évben is folytassuk a tavaly már megkezdett labdarúgó foglalkozásokat az első és második osztályosoknak. A foglalkozások sok technikai képzéssel, labdaérzékeléssel és labdás ügyességet fejlesztő játékokkal vannak megtervezve, amit a gyerekek nagyon élveznek, várják az órákat. Fogó játékok, sor és váltóversenyek, kapura lövések, egyéni és csapatversenyek, Funino játék, kis csoportos játékok jellemezték az órákat. Sokat fejlődtek a gyerekek, főleg azoknál a második osztályosoknál érezhető ez, akik már tavaly is a programban voltak.

Az első két osztályban még főleg a játékon van a hangsúly, de a harmadisokok már specifikusabb edzéseken vehetnek részt, ahol már jobban dominál klasszikus értelemben is a labdarúgás.

– A harmadik osztályos igazolt játékosoknak már labdarúgó edzést tartunk. Itt a gyerekeket két iskolából át kell szállítanunk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába, ahol a sport osztály gyerekeihez tudnak csatlakozni heti egy foglalkozás alkalmával. Több egyesületből, több technikai és egyéni képzettségi szinttel rendelkező gyerekek szerepelnek. Az órákat nagyon élvezik, várják hétről hétre a gyerekek. A Kecskeméti TE Labdarúgó Akadémia szervezésében három iskolában, hét edző kolléga keze alatt, közel 500 gyerek tud hétről hétre labdarúgó órán részt venni. Bízunk benne, hogy egyre többen megszeretik a sportolás, illetve a labdarúgás örömeit, ezáltal majd egyre többen választják ezt a sportágat – tette hozzá Pelikán István.

A trénerek is élvezték a részvételt a programban

Lóczi Péter: – A Zrínyi iskolában 7 osztályban is bent vagyunk heti rendszerességgel. A gyerekek nagyon szeretik a foci órákat, alig várják, hogy játszhassanak, gyakorolhassanak. A tanítók is élvezik és segítik a programot, ami különösen nagy segítség számunkra, ezúton is köszönjük!

Dócs Dániel: – Első és második osztályoknak tarthattam iskolai kereteken belül focit, heti rendszerességgel a református iskolában. Nagy élmény volt számomra újra az iskola falain belül oktatóként visszatérni, mivel én is ide jártam gyerekként. A gyerekek hatalmas szeretettel vártak minden héten, imádták az órákat. Sok-sok játékon keresztül ismerkedhettek meg a foci alapjaival.

Verebélyi Gábor: – Az iskolai programban az idei tanévtől a harmadik osztályos igazolt labdarúgók is szerepelnek. Heti rendszerességgel, minden pénteken foglalkoztatjuk a labdarúgókat Dócs Dániel kollegámmal. A játékosok három különböző iskolából érkeznek az edzésekre. Minden edzés jó hangulatot és nagy csatákat hoz, mindenki győzni akar természetesen, ezért mindent megtesznek. Jelenleg a tornacsarnokban folynak az edzések, de tavasztól szabadtéren lesznek megtartva.

Kovács Zsolt: – Idén kapcsolódtam az iskola programhoz. A Zrínyi Ilona Általános Iskolában tartok két nap foci órát elsősöknek és másodikosoknak. Izgalommal és kíváncsian vágtam bele a feladatba. A srácok az elejétől kezdve érdeklődőek és együttműködőek. Minden feladatot nagy örömmel és legjobb tudásuk szerint próbálnak megcsinálni. Látszik rajtuk a fejlődés és egyre koncentráltabbak. Több ügyes kis lurkó is van, reméljük a jövőben a pályáinkon is találkozunk velük.

Szerző: KTE/kteakademia.hu