Dr. Kisjuhász Gyula örül, hogy folyamatosan fejlődik a Széktói

Áprilisban vette át a létesítményvezetői pozíciót.

A Széktói Stadion folyamatos fejlődésen megy át, hiszen az utóbbi egy évben több pálya is megépült a létesítményben. Ez önmagában azonban nem elég a minőségi edzésekhez és meccsekhez, a pályákat karban is kell tartani, ezt április óta Dr. Kisjuhász Gyula vezetésével látják el a Hírös Sport Nonprofit Kft. munkatársai.

Tavasszal tértél vissza a Hírös Sport Nonprofit Kft. kötelékébe, mi volt az első dolgod?

Áprilisban kerültem a Hírös Sport Nonprofit Kft. alkalmazásába, rögtön munkához is láttunk. Az első és legfontosabb kérés, ezáltal feladat a Szabadidőközpontban található pályák állapotfelmérése, majd az ebből adódó munkálatok elvégzése volt. A probléma a gyér és kikopott fűfelület volt, így beavatkozásra volt szükség, szakemberekkel konzultálva dolgoztuk ki ennek menetét. A különböző folyamatok sikeres elvégzését megkönnyítette számunkra a kedvező időjárás, illetve a vírushelyzet miatt használaton kívül is voltak a pályák ebben az időszakban, így semmilyen terhelésnek nem voltak kitéve. Folyamatos felügyelettel, preventív megelőző permetezéssel, előre látó módon, megfelelő szakmai irányítással meg tudtuk oldani azt is, hogy a gombásodásnak, vagy a későbbi nagyobb problémáknak is elejét vegyük. Augusztus elején láttuk úgy, hogy már nyugodtan lehet terhelni a gyepet, megkezdődhetett a felkészülés is rajta. Azt gondolom, hogy a játékosok és az edzők véleménye alapján jó munkát végeztünk, edzésekre és mérkőzésekre is tökéletesen alkalmasak a pályák, most már örömmel használhatja a kecskeméti utánpótlás mindkettőt.

Két új, nagy méretű edzőpályával is bővült a közelmúltban a Széktói, szakmai szemmel nézve milyen állapotban vannak ezek?

Öröm volt napi szinten nézni azt a fejlődést, ami két pálya építésével lezajlott. Egy nagyon jó minőségű füves edzőpálya készült el, mellette egy vadonatúj műfűvel. Pluszban nagyon jó ötletnek tartom, hogy a két műfüves pálya közötti, kihasználatlan területet is beterítették műfűvel, hiszen edzések részgyakorlatai tökéletesen elvégezhetőek ott is. Mennyiségében és minőségében is bővült a repertoár.

A centerpálya a kirakat úgymond, mennyi munkátok volt vele?

A centerpálya minősége nem volt rossz, de ezt igyekeztünk olyanná tenni, ami NBIII-nál magasabb osztályokban is megállná a helyét, illetve elvárható. Ez könnyebb feladat volt, de a szakmaiság szerintem itt is visszaigazolást nyert. Igenis szükség van erre, mert gyors, hatékony, intenzív beavatkozással igen látványos eredményeket lehet elérni, amik nem mellesleg hosszú távon is tartósak.

Hogy látod a létesítmény helyzetét, mi jelenti számotokra a legnagyobb kihívást?

Bízom benne, hogy a továbbiakban is lesznek még lehetőségek a fejlesztésre, tavasszal két kisméretű műfüves pálya is megépült, ami szintén a nagylétszámú utánpótlás, illetve a szakmai munka lehetőségeit bővíti. A legnagyobb feladatot ránk az rója, hogy szerencsére nagyon sok a gyerek. Még ez az infrastrukturális háttér is néha szűk keresztmetszet ahhoz, hogy a szakma is elégedettséggel mondhassa azt, hogy megfelelő területen, megfelelő pályanagyságon van a minőségi munka elvégzéséhez. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu