Döntetlen és vereség Békéscsabán

Három kapott gólunk közül kettő is büntetőből született. 

Az U15-ös és U14-es élvonalban a Békéscsaba vendége volt a KTE LA ezen a hétvégén. Az U15 izgalmas, fordulatos meccset vívott riválisával, míg az U14-esek csatáját egyetlen gól döntötte el.

Jól és támadó felfogásban lépett pályára a KTE LA U15 idegenben is, már a 2. percben megszereztük a vezetést, amikor Gyarmati vágott a léc alá egy szöglet után lecsorgó labdát. Már a 8. percben egyenlített a Békéscsaba egy büntetőből, majd a 25. percben kontrából, egy hibánkat kihasználva fordítottak. Még az első félidőben kialakult a végeredmény, a 33. percben Kovács Ádám négy játékost is kicselezett, mielőtt egalizált. A mérkőzés során több helyzetet is kidolgoztak a fiatalok, a kapufát háromszor is eltaláltuk, nyerni azonban nem sikerült.

Az U14-es meccsen ismét egy fizikálisan rendkívül erős ellenféllel találtuk szembe magunkat. Az első félidőben még több helyzetet is kidolgoztunk, de a második félidőre felőrölte erőnket az ellenfél testi fölénye, ráadásul az egyetlen gólt is a Békéscsaba jegyezte büntetőből.

U15: Békéscsaba – KTE LA 2-2 (2-2)

U15 I. osztály, 21. forduló

KTE: Zábráczki – Ádelhardt (Kónya 41., Bogdán 76.), Horváth, Heidrich, Szamosi – Goretich, Lisku, Kovács Á. – Barkóczi, Lengyel, Gyarmati (Marsa 63.).

Gól: Cservenák (8., 25.) ill. Gyarmati (2.), Kovács Á. (33.)

Lóczi Péter: Amióta élvonalban vagyunk, most játszottunk a legjobban. Végig domináltunk, nagyon kombinatívak és kreatívak voltunk, futószalagon gyártottuk a helyzeteket, három alkalommal a kapufát is eltaláltuk. Ez ma egy ilyen nap volt, a hősiesen védekező Békéscsaba egy pontot otthon tartott. Két alkalommal kihagyott a védelmünk, ez megbosszulta magát, de egyébként minden játékos ragyogóan teljesített.

U14: Békéscsaba – KTE LA 1-0 (0-0)

U14 I. osztály, 21. forduló

KTE: Radnóti – Gondi, Nagy, Benke, Ruzsa – Erhardt (Veréb 57.) – Bálint (Ludvigh 57.), Majoros, Átrok, Fekete – Vincze (László 67.).

Gól: Szabó (46.)

Csima Gyula: Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, de a másodikban már kevésbé. Óriási fizikális különbség volt a két csapat közt, a hazaiak ilyen jellegű fölénye a második félidőre kijött. A végén szerencsénk sem volt, két kapufát is lőttünk.

Szerző: KTE/kteakademia.hu