Dócs Dániel: Mindenkinek megvan a csapaton belüli helye

U14-es értékelő.

Végéhez közeledünk korosztályos csapataink évértékelőjének, ezúttal Dócs Dániel foglalta össze az U14-es együttes évét.

– Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

– Büszke vagyok a fiúkra az egész éves kitartó, alázatos hozzáállásukért. Nem volt könnyű év, de rengeteget fejlődtek. Sajnos a bajnokság vége nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna eredményességben. A téli szünetre úgy mentünk el, hogy a negyedik helyen álltunk három vereséggel. Tavasszal dupla annyi, hat vereséget szenvedtünk el, és az utolsó három forduló mindegyikét elveszítettük. Ami még érdekes, hogy hétszer idegenben kaptunk ki. Hiába voltunk így 24 fordulón keresztül az első négy hely valamelyikén, lecsúsztunk végül a hatodik helyre.

– Milyen célok mentén dolgoztatok?

– Minimális kitűzött cél volt, hogy az első hét hely valamelyikén szerepeljünk, ezt elértük. Továbbá a fő hangsúly a gyerekek fejlődése technikailag, taktikailag, fizikálisan. Cél volt ebben az évben a nagypályás mérkőzés tapasztalat megszerzése, a mérkőzés érettség kialakítása, csapatrészekben, csapatban való gondolkodás kialakítása. Illetve az, hogy a játékhelyzeteket miként ismerik fel. Szerintem ebben is sokat tudtunk előre lépni, természetesen ezen folyamatosan kell dolgozni továbbra is.

– Kiket emelnél ki?

– Nem győzöm hangsúlyozni, hogy csapatban gondolkodunk, mindenkinek megvan a csapaton belüli kis szerepe, enélkül borulna minden. Akadtak azért kiemelkedő teljesítmények is. Deák Gábor a 68 rúgott gólból 25-öt vállalt. Endre Balázs a kapuban nagyon sokat fejlődött az évben, a válogatottba is behívták. Polgár Patrik kiemelkedett az edzéslátogatottságban, ennek köszönhetően is rengeteget fejlődött egy év alatt. Végig mehetnénk a kereten, mert mindenkiről tudnék pozitívumokat mondani. Köszönöm a srácoknak ezt a szuper két évet.

– Hogyan tovább?

– Két évig dolgozhattam együtt a 2010-es korosztállyal, az utunk itt elválik a gyerekekkel most, másik csapathoz kerülök. A célok viszont nem változnak. Itt ragadnám meg a szót és szeretnék köszönetet mondani a szülőknek a hozzáállásukhoz, hogy segítségükkel lehetővé tették, hogy a gyerekek azt csinálhassák, amit nagyon szeretnek. Tudom, hogy sokszor nem könnyű az iskolát, a szabadidőt és a sportolást összeegyeztetni.

Szerző: KTE/kteakademia.hu