Dócs Dániel: A közösségben volt az erő

U13 értékelő.

Csapataink lezárták a szezont, ennek apropóján ezúttal az U13-as együttes vezetőedzőjével, Dócs Dániellel értékeltük az évet.

– Hogyan értékelnéd a bajnokságot?

– Az évet tabellával kezdtük, amit három forduló után töröltek, az eredményeket nyomon lehetett követni hétről hétre. A bajnokság kezdete óta hosszú távban gondolkodtunk a fiúkkal, és a cél az volt, hogy honnan hova jutunk el csapatjátékban és egyéni fejlődésben a bajnokság végére. Büszke vagyok a fiúkra, mert a három körös bajnokságban, az utolsó körben 3 döntetlen mellett 7 győzelmet szereztünk.

– Kiket emelnél ki?

– Igazából ez az a korosztály, mely csapatként tudott nyerni, és ebben van az erejük. Az egységben, amit az én munkámmal reményeim szerint még erősebbé tudtam tenni közösen a srácokkal. Négy olyan srácot emelnék ki, akik a következő szezonban kiemelt akadémián folytatják. Név szerint Veréb Balázs, Mező Maxim, Papp Kálmán és Szabadi Ákos.

– Képzés szempontjából hogyan tudtatok előre lépni?

– Alapelvek megértése volt a célkitűzésem, hogy egy-egy szituációban tudja a játékos, hogy mik azok az alapelvek, amiket meg kell valósítani. A technikai tudás fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektettünk, amit sok labdaérintéssel és szinte mindig nyomás alatt gyakoroltak a gyerekek, játékhelyzetek megoldásában. Törekedtem a szervezet játék kialakítására, hogyha valaki kijön a meccsekre lássa, hogy mit is akar játszani ez a csapat, akár védekezésben, akár támadásban. Szeretném megköszönni ezt az évet a szülőknek és a gyerekeknek. Egy nagyon jó közösség tagja lehettem, és nagyszerű személyiségeket ismerhettem meg.

Szerző: KTE/kteakademia.hu