Debrecenben és Békéscsabán léptünk pályára az élvonalban

Erős ellenfeleink voltak ebben a fordulóban. 

U15-ös és U14-es korosztályunk a DVSC-DLA vendége volt, míg a régiós bajnokságban Békéscsabára látogatott az U13 és az U12.

A KTE LA U15 kétszer is hátrányból tudott felállni Debrecenben, aminek értékes pont lett a jutalma. A hazaiak egy baloldali akciót tudtak góllal befejezni rögtön a meccs elején, de fordulás után Gyarmati fejesével egalizáltunk. Erre Krajcsovics második találatával gyorsan válaszolt a Loki, de Lengyel remek egyéni alakítása révén az egyik pontot el tudtuk hozni.

U15: DVSC-DLA – KTE LA 2-2 (1-0)

U15 I. osztály, 9. forduló

KTE: Gyapjas – Győri, Szél, Heidrich, Szamosi (Ádelhardt 77.) – Gyarmati, Szalai (Pető 65.), Kovács Á. – Lengyel, Goretich, Molnár (Bogdán 53.).

Gól: Krajcsovics (8., 50.) ill. Gyarmati (48.), Lengyel (62.)

Lóczi Péter: Gratulálok a fiúknak a pontszerzéshez, kétszer is hátrányból tudtunk felállni, mentálisan nagyon erősek voltunk. Idén most játszottunk talán a leggyengébben, nagyon sok rossz döntés és technikai hiba jellemzett minket. Ennek ellenére is nagyon büszke vagyok a csapatra, mert nem adták fel, küzdöttek a végsőkig.

Az U14-es korosztály ugyan jól kezdte a szezont, de az utóbbi hetekben komoly hullámvölgybe kerültek, amiből Debrecenben sem sikerült kimászniuk, a hazaiak sima győzelemmel tartották otthon a három pontot.

U14: DVSC-DLA – KTE LA 5-0 (2-0)

U14 I. osztály, 9. forduló

KTE: Radnóti – Benke, Gondi (Szekeres 60.), Kónya, Ruzsa – Baranyi, Fekete (Hábenczius 53.), Erhardt – László, Bálint, Ludvigh (Kajtár 47.).

Gól: Cibla (11., 31., 50.), Szakács (63.), Vadon (75.)

Bódi Attila: A gondjaink nem változtak. Amíg elveszítjük a párharcok döntő többségét, lassan reagáljuk le a labdaváltásokat, addig nem leszünk eredményesek. A vereségek miatti önbizalom vesztés hatása, hogy már az előre játékunk sem működik, mert rengeteget hibázunk.

Az U13-as korosztály a Békéscsaba elleni rangadóig veretlen volt a bajnokságban, most azonban nem sikerült folytatni ezt a jó sorozatot, ellenfelünk magabiztos sikerrel gyűjtötték be a pontokat.

U13: Békéscsaba LA – KTE LA 5-0 (2-0)

U13 I. osztály, Dél-Kelet, 8. forduló

KTE: Makádi – Balis, Tóth B., Jócsák, Visinka – Szabados, Fodor, Hajnal – Pusztai, Tóth L., Balla.

Csere: Polyák, Mányoki, Faragó, Horváth, Juhász, Nagy K.

Gól: Németh (19., 24.), Ladányi (32.), Kohut (40.), Kerényi (55.)

Sziegl Gábor: Fizikálisan és futósebességben jobb ellenféllel találkoztunk, akik egyénileg fölénk nőttek, hiába dolgoztunk csapatként jobban. Az első gól visszavetett minket, néha kapkodtunk is, „nagy” támadójukkal nem tudtunk mit kezdeni. Az első félidő jól nézett ki, a másodikra kicsit elfáradtunk, összességében egy erős ellenféllel találkoztunk.

Az U12-es korosztálynak rengeteg hiányzója volt ezúttal, így fiatalabb játékosokkal is kiegészült a keret. A KTE LA nem vallott azonban szégyent, egészen az első félidő végéig jól tartották magukat a fiatalok, akkor azonban 5 perc kihagyás két hazai gólt eredményezett. A második félidőben sikerült szépíteni, de az egyenlítés már nem jött össze.

U12: Békéscsaba LA – KTE LA 2-1 (2-0)

U12 I. osztály, Dél-Kelet, 8. forduló

KTE: Bogdán – Gyapjas, Koncz, Losonczi, Doktor – Gál, Lőrincz, Petényi – Nagy.

Csere: Móczó, Hegedűs, Cseh.

Gól: Purzsa (25.), Zahorán (28.) ill. Hegedűs (47.)

Dócs Dániel: Nem jó előjelekkel indultunk, ugyanis csak 10 játékosomra számíthattam, többen sérültek vagy betegek voltak. Cseh Kis Balázs és Hegedűs Marcell személyében így két 2008-as fiatallal egészültünk ki. A fiúktól szoros védekezést kértem, a támadásokat sem feladva, ami az első félidő végéig jól is működött, de öt perc kihagyás elég volt az ellenfélnek két gólhoz. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, a két fiatalt is beküldtem, éppen ők hozták össze a szépítő gólunkat. Dicsérni tudom a csapatot, mert harcosan, sokat dolgozva játszottunk jó meccset egy erős ellenféllel.

Szerző: KTE/kteakademia.hu