Csima Gyula: Összességében tudtunk előre lépni

U14-es értékelő.

A KTE LA U14-es csapata az élvonalban szerepel ebben a szezonban, ahol összességében szépen gyűjtögették a pontokat, kifejezetten nagy skalpokat is begyűjtve. Az őszt Csima Gyula vezetőedzővel foglaltuk össze.

Hogyan értékelnéd a bajnoki szereplést?

Kicsit visszamennék még a tavaszig, hiszen az lett volna úgymond az a félév, amikor fel tudtunk volna készülni az U14-es bajnokságra. Ez sajnos nem igazán sikerült, az otthoni edzések nem pótolták a közös munkát, de ez természetesen nemcsak ránk igaz, hanem a többi csapatra is. Kicsit nehéz értékelni, ha a tabellára nézünk, hiányzik még nekünk is három meccsünk. Nem teljes a kép, pláne annak tükrében, hogy hazai pályán két közvetlen riválissal fogunk találkozni. A bajnokságban összességében elég hullámzó volt a teljesítményünk, voltak nagyon jó mérkőzésink, de voltak nagyon gyengék is. Ez egyébként az egyéni teljesítményekre is vonatkozik, hasonló volt a helyzet.

Milyen céllal vágtatok neki a szezonnak?

A bajnokságban a célunk az lett volna, hogy minél több pontot gyűjtsünk, ezt véleményem szerint teljesítettük. Egyénileg a technika fejlesztésén volt nagyobb hangsúly, illetve próbáltuk megtalálni azokat a posztokat, ahol a játékosok a legjobb teljesítményre képesek. Ez még biztosan folytatódik tavasszal is, hogy ezáltal egyénileg és csapatként is minél jobbak legyünk. Dinamikus, rövid passzos játék volt a célunk, ami részben valósult meg. Hatalmas különbség van fizikálisan a csapatok között, ez sokszor lehetetlenné teszi ezt, de mindig erre törekedtünk. Összességében tudtunk előre lépni játékban is.

Kit, illetve kiket emelnél ki?

Lukács Viktor nagyon profi módon dolgozott edzéseken és mérkőzéseken is, őt emelném ki első helyen. Nagy Ákos rúgott nyolc gólt, de hiszem, hogy benne még ennél is sokkal több van, remélem tavasszal ez ki is jön belőle.

Hogyan zártátok az évet, mikor kezditek a következőt?

December 11-én zártuk az évet, de január 4-én már kezdünk is, hiszen február 6-án már mérkőzést kell pótolnunk. December 27-ig pihenhetnek a gyerekek, utána egyéni edzésterv szerint kell készülniük, hogy ne a nulláról kelljen kezdenünk. Szeretnénk két-három edzőmeccset is játszani, több nem is fér bele.

Tavaszi céljaitok?

Egyénileg tovább akarunk fejlődni, illetve a versenykiírást figyelembe véve, minél több pontot gyűjteni a bajnokságban, hogy jövőre is ezen a szinten futballozhassunk.

Szerző: KTE/kteakademia.hu