Csima Gyula: Az összkép jó

Értékelés.

Utolsó értékelőnket az U14-es csapat trénerével, Csima Gyulával készítettük az előző szezon zárásaként.

– Miként értékelnéd a bronzéremmel záruló bajnoki szezont?

– Nagyon hosszú utat tettünk meg egy olyan bajnokságban, mely teljesen új volt mindenkinek. Ez érződött az őszi eredményeken, mert voltak olyan csapatok, melyek nem voltak felkészülve ezekre a mérkőzésekre. A tavasz rendezettebb volt, ez látszott az eredményeinken, mi sem tudtunk annyi gólt lőni, annyi pontot szerezni. Ez nem feltétlen baj, mert jóval élesebb meccseket tudtunk játszani, ez sokkal hasznosabb a fejlődés szempontjából. Tavasszal már négy-öt játékost folyamatosan bombáztak ajánlatokkal más akadémiák, ez elvitte időnként a fókuszt természetesen, ami a csapatjátékon is érezhető volt, ezáltal az eredményességen is.

– Kiket emelnél ki?

– Baranyi Zétény példaértékű teljesítményt nyújtott, de Simon Bálintot is mondhatom. Edzésről edzésre fejlődtek, egyre jobb teljesítményt nyújtottak a meccseken.

– Hogyan tekintetek előre?

– Az összkép azt gondolom jó, sokat tudtunk előre lépni, nagyjából minden játékos megtalálta azt a pozíciót, ahol tud majd jó teljesítményt nyújtani. A csapatjátékunk is egyre jobban összeérett. Abban mindenképpen előre kell lépni, hogy sokkal profibb szemlélet szükséges az itt zajló munkához, gondolok itt a gyerekek mellett a szülőkre is természetesen. Visszatérő probléma volt az edzéslátogatás, ami nem kizárólag a gyerekek hibája. Csak akkor lehet komoly célokat meghatározni a sportban, ha folyamatos a közös munka, rendszeres az edzésen való megjelenés.

Szerző: KTE/kteakademia.hu