Bronzéremmel zárt az U15 és az U14 is

Bravúros iksz Kispesten. 

Eldőlt, hogy két korosztályos csapatunk is bronzéremmel fejezi be a bajnokságot, az U15 számára már véget is ért az Alap csoport. Az U14 esetében ugyanolyan minimális esély van az ezüst megszerzésére, mint a bronz elvesztésére, így a dobogó itt is garantált. Az U13 Kispesten a győzelemhez is közel állt, az U12 kikapott. 

U15: DEAC – KTE LA 2-3 (0-2)

U15 Alap csoport

KTE: Péter – Lőrincz, Szebellédi, Szabó, Gyapjas – Sódar, Varga – Pljesovszki, Losonczi, Petényi – Méhes.

Csere: Major, Keindl, Dinók

Gól: Bora (45.), Kelemen (57.) ill. Szebellédi (4.), Pljesovszki (9., 76.)

Torbavecz Tamás: – Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, azonnal támadólag léptünk fel, gólra törően játszottunk, és már az első tíz percben kettő gólos előnyt szereztünk. Ahogy telt az idő, sajnos úgy romlott egyre jobban minőségben a játékunk. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy sérülések miatt felforgatott csapattal kellett játszanunk, kevesen is voltunk, és egy hét alatt a harmadik bajnoki mérkőzésünket játszottuk, így fejben és fizikálisan is fáradtak voltunk. Ellenfelünk teljesen megérdemelten ledolgozta kétgólos hátrányát, és esélyünk se volt a győzelemre. A tavaszi szezon leggyengébb teljesítményét produkáltuk. Azonban az utolsó percekben egy egyéni akcióból, egy klasszis megoldással megszereztük a győzelmet. Az öröm akkor lett teljes, amikor megtudtuk azt, hogy úgy alakult a rivális csapatok mérkőzése, hogy a harmadik helyen tudjuk zárni a bajnokságot. Hatalmasat mentünk a tavaszi szezon során, és ezen a napon feltettük az i-re a pontot! Gratulálok mindenkinek!

A mérkőzés legjobbja: Pljesovszki Gergő

U14: Gödöllő – KTE LA 0-4 (0-3)

U14 Alap csoport (kelet)

KTE: Baranyi – Keresztes, Balogh, Nagy, Hegedűs – Simon – Szlovák, Veres, Fürj, Hoffman – Köblös.

Csere: Katona, Kristófik, Kenderes, Supka, Nagy.

Gól: Köblös (1.), Fürj (12.), Hoffman (20.), Veres (46.)

Csima Gyula: – Folyamatos játék, kevés átadási hiba, jó megoldások védekezésben és támadásban. A csapatrészek közötti összhang megfelelő volt, nem akadt gyenge pontunk. A csereként beszálló játékosok is jól teljesítettek.

A mérkőzés legjobbja: Szlovák Milán

U13: Bp. Honvéd – KTE LA 1-1 (0-1)

U13 Dél-keleti csoport

KTE: Németi – Papp, Kristófik, Ónodi, Veréb – Kristóf, Csorba, Baranyi – Pulai.

Csere: Filus, Kis, Szabadi, Lippai, Gulyás, Lőrincz, Czéh, Király.

Dócs Dániel: – Az ellenfelünk a játék nagy részében birtokolta a labdát, és megvoltak a lehetőségeik is, de ezek többnyire csak átlövésből. Nagyon jól szerveztük a védelmet, és együtt mozgott az egész csapat, így kevés területet hagytunk. Az első tíz percben még kerestük a saját ritmusunkat, amit utána gyorsan sikerült felvenni, és kontrákra rendezkedtünk be, amivel nem kevés zavart okoztunk a Honvéd védelmében, ennek eredménye gól lett. Végig éles, küzdelmes mérkőzést láttunk, néha talán ellenfelünk a sportszerűség szabályait is átlépte. Az utolsó öt percben lezárhattuk volna a mérkőzést, amikor ketten mentek már csak a kapussal szemben, de sajnos rossz döntés született. A bíró három perc hosszabbítást mutatott, ami a sok szabálytalanság miatt talán érthető volt, még ha erre eddig a bajnokságban nem is volt példa, hogy egyáltalán hosszabbítást mutat fel a bíró. Ez elég volt arra, hogy befújjon még egy büntetőt a játékvezető, amit Németi Nataniel kivédett, de a kipattanót belőtték. Érthetően csalódott volt mindenki.

U12: Bp. Honvéd – KTE LA 10-0 (4-0)

U12 Dél-keleti csoport

KTE: Endre – Deák, Horváth, Gál M., Nyerges Cs. – Paor-Smolcz, Gál B., Kovács K. – Turóczy.

Csere: Csorba, Meggyesi, Riczu, Ronkó, Kerekes, Nyerges Mó., Bovier.

Verebélyi Gábor: – A szünetekben sort cseréltem, így két ellentétes 40 percet láthattunk. Az egyikben a kispesti mezőnyfölény ellenére jól futballoztunk, a másikban sajnos alárendelt szerepbe kerültünk, rengeteg egyéni hibával.

Szerző: KTE/kteakademia.hu