Bozsik tornák mellett edzőmeccs is várt csapatainkra

Két korosztálynak is sok programja volt.

A KTE LA U11-es és U19-es korosztálya ismét egy tartalmas hétvégén van túl, melyet az edzők foglaltak össze szokás szerint.

Pelikán István, az U9 edzője: – A körzeti Bozsik tornán először próbáltuk idősebbek között a nagyobb létszámot és a nagyobb pályaméretet, amit jól oldottak meg a gyerekek. Jól mérték fel a területeket, a technikai ás taktikai feladatokat is teljesítették. Benke Balázs kollégám Szolnokon vett részt a csapattal kiemelt bajnokságon, ahol a házigazdák mellett a Szeged és a Békéscsaba volt az ellenfelük. Kicsit megszeppenve játszottunk, de szép támadásokat vezettünk. A befejezéseink nem úgy sikerültek, ahogy terveztünk, de csináltuk tovább, nem szegte kedvünket. Nagy lépés volt a srácok számára, biztos vagyok benne, hogy ez a hétvége is a fejlődésünket szolgálta. Az U8-U9-es vegyes kerettel Tarjányi Bence kollégám utazott Szolnokra edzőmeccsre. A gyerekek jól alkalmazták az edzésen gyakorolt egyéni és csapat taktikát, fegyelmezetten játszottak. Technikai hibák is csak ritkán adódtak. A jó teljesítménynek hála mind támadásban, mind védekezésben edzőpartnerünk fölé tudtunk kerekedni. A mérkőzés kiválóan szolgálta a résztvevők fejlődését, felkészülését a későbbi tétmérkőzésekre.

Rádi Zsolt, az U11 edzője: – Szombaton Kiemelt Bozsik tornán vettünk részt Szolnokon. Nem ez volt a legjobb a játékunk. Kicsit enerváltak voltak a gyerekek. Rossz pályán játszottunk, de ezúttal a hozzáállás sem volt az igazi. Nem alakult ki szép játék és sok technikai hiba jellemezte a meccseket. A műfüves pályán már jobban teljesítettünk, voltak szép egyéni megmozdulások, de a mentalitás itt sem volt az igazi. Az U10-es feljátszó játékosok jól szerepeltek és példát mutattak hozzáállásból. Bozsik fezstivál is volt, ahol ügyesen, jól fociztak a srácok. Szép, kombinatív támadásokat, tudatos gólokat láttunk. Fegyelmezettek és motiváltak voltak a gyerekek. Sok labdát szereztünk letámadásból, de nem mindig a megfelelő döntést hoztuk meg a különböző játékhelyzetekben.

Szerző: KTE/kteakademia.hu