Bodor Zoltán csatérként érzi igazán jól magát

Jól megy Zolinak és a csapatnak is. 

A KTE Labdarúgó Akadémia tehetségeit bemutató sorozatunkban ezúttal Bodor Zoltánra esett a választás, aki az U16-s csapat meghatározó embere. Az idén 7 bajnokin 4 gólt szerző támadó jól érzi magát centerként, de több poszton is megállja a helyét.

Hogyan emlékszel vissza az első focis élményedre?

Másfél éves voltam, amikor az óvodába egyik nap bejött egy edző és megmutatta ezt a sportot. Már aznap elmentem az első edzésre, nagyon megtetszett.

Kik motiváltak, illetve mi volt rád a legnagyobb hatással?

Minden hazai NBI-es meccsen kint voltam, apukám mindig biztatott, hogy egyszer én is ilyen közegben játszhatok. Nagyon sokat néztem Iniesta és Xavi játékát, sokat tanultam tőlük, de igyekszem a saját posztomon szereplőket követni már.

Mikor kerültél be az akadémiára?

A nagykőrösi csapattal Kecskemétre jöttünk egy tornára, már akkor tetszett ez a létesítmény és a környezet. Utána jártam nyári táborokba, ott tehetségesnek is tartottak. Végül a szüleimmel úgy döntöttünk 2013-ban, hogy ide igazoljak.

Milyen posztokon szerepeltél eddig?

Belső védőtől a centerig sok helyen megfordultam már a pályán. Idén centerként játszom legnagyobb százalékban, ahol jól érzem magam mivel gólt, gólokat lehet rúgni. Szerintem itt tudom a legjobb teljesítményt nyújtani.

Nagyon jól megy neked és a csapatnak is, a bajnoki címért is versenyben lehettek az eddig eltelt fordulók alapján. Mi a titkotok?

Eddig valóban nagyon jól szerepelünk, ez annak köszönhető, hogy nagyon együtt van a csapat. A pályán és azon kívül is mindenki keményen dolgozik azért, hogy profi futballista válhasson belőle.

Milyen céljaid vannak a futballban?

Erre az évre az a cél, hogy az U16-os csapattal a dobogó valamelyik fokára felállhassunk, illetve nagyon szeretném, ha behívót kapnék a korosztályos válogatottba. A közeljövő célja lenne, hogy be tudjak mutatkozni a felnőtt csapatban is.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu