Bódi Attila nem számított ilyen jó eredményre

U16-os értékelő

A KTE LA U16 kifejezetten jó őszön van túl, hiszen a korosztály azok után is dobogón telelhet, hogy nyáron több alapembert is elit akadémiák csábítottak el. Bódi Attila joggal büszke csapatára.

Hogyan értékelnéd az őszi szereplést?

Azt hiszem, hogy maximum közeli teljesítményt nyújtottunk. Nyáron vettem át a társaságot, azok után, hogy szinte a komplett kezdőcsapatot elit akadémiák kapkodták szét. Én magam sem számítottam ilyen jó eredményre. Nagyjából ismertem a gyerekeket, de jellem és hozzáállás oldaláról az ősz adott arra lehetőséget, hogy közelebbről megismerjem őket emberi és szakmai oldalról is. Kellemes csalódás a hozzáállásuk, illetve az eredmény is. Ez a helyezés mindig jó a léleknek, játékosnak és edzőnek egyaránt. Nyugodtan lehet dolgozni, majd előre lépni.

Milyen erősségei vannak a csapatnak, miben kell fejlődni?

Három éve vagyok az akadémiánál, de egyik csapatomban sem volt akkora sebesség, mint ebben. Olyan játékosok váltak húzóemberré, akik korábban kevesebbet játszottak, de úgy, hogy gyakorlatilag tökéletesen megoldották a távozók pótlását, abszolút felnőttek a feladathoz. Fejlődnünk kell még technikai és taktikai szinten, csapatmunkában. Fizikálisan és fejben is fejlődnünk kell télen, a párharcokba sokkal tudatosabban és agresszívebben kell belemennünk.

Kiket emelnél ki?

Gyarmati Feri hatékonysága kimagasló, 21 góllal vezeti a góllövőlistát. Heidrich Bence követi őt 7 góllal, ami egy védekező középpályástól extra, ráadásul ebben több szabadrúgás gól is van. Nem véletlen ez, Bence beleteszi azt a plusz munkát edzések mellett, aminek látható eredménye és haszna van. Szalai Zéti és Kovács Ádám jól szervezték a játékot, előbbitől kicsit több bátorságot várok, utóbbi egy külön fejezet csapaton belül is. Ádám abszolút tehetség véleményem szerint, de fejben még sokat kell erősödnie. Időnként hajlamos korán megelégedni magával, néha kicsit magának is játszik, ha ebből sikerül kilépnie, akkor gólokban és gólpasszokban is nagyobb hatásfoka lehet a játékának. A védelem átlagos teljesítményt nyújtott, Szamosi Csanád hosszú sérülés után jól tért vissza, de igaz ez Szél Kevinre is. Horváth Ákosban nagy potenciált látok, kevés játékosban van olyan dinamizmus és erő, mint benne. Ebből egyelőre keveset villant meg meccseken, inkább a klasszikus pozíciós játékot hozza, ebből a komfort állapotból kellene kimozdulnia, hogy még komplexebb belsővédő legyen. De sorolhatnám azokat a neveket is, akik az előző szezonhoz képest alapemberek lettek, így Molnár Ádint - aki sok időt töltött az U17-ben - Pető Barnit, Ádelhardt Rajmondot, az egész csapat kellett ahhoz, hogy ilyen szépen szerepeljünk.

Képzés terén milyen céljaitok voltak?

A már említett sebességre nagyon szerettem volna építeni, a klasszikus totális futball letámadásának jeleit már szerettem volna helyenként visszalátni. Egy konkrét bajnokin ezt direkt be is vállaltuk, s bár rögtön kaptunk belőle egy gólt, ez máshogy nem megy. Gólt bármiből lehet kapni, a lényeg, hogy gyakoroljunk, tanuljunk és fejlődjünk. Sajnos nem nagyon kaptam vissza ebből a pályán egyelőre, de tavasszal szeretném, ha ez változna, ehhez kell tudatosabban belemennünk a párharcokba.

Milyen céllal vágtok neki a tavasznak?

Ehhez először azt kell látni, hogyan alakul a keret. Meglátjuk, hogy felviszünk-e játékosokat esetleg az U17-be, illetve akad olyan alapember, akiért érdeklődnek is. Amennyiben nem lesz változás, együtt tudunk maradni, akkor szeretnénk tapadni az előttünk állókra, hogyha igen, akkor a dobogó megtartása lesz a cél.

Szerző: KTE/kteakademia.hu