Bódi Attila nehéz tavasz után értékelt

U17-es értékelő.

Szokásos értékelőinket ezúttal az U17-es együttessel folytatjuk, ezúttal Bódi Attila foglalta össze az előző szezont.

Milyen célokkal vágtatok neki a szezonnak, kicsit a tavaszra fókuszálva jobban?

Elsődleges feladat a játékosok egyéni képességeinek fejlesztése, egy felnőtt csapatba való beintegrálódás lehetőségére való felkészítés volt. Továbbá az egyének csapattá formálása, az akadémia irányelveinek megfelelő stílus mentén való felkészítéssel, az önbizalmat erősítő eredmények elérésével. Minimális esélyünk volt a „B” csoportba kerülésre, ami végül nem is sikerült már a halasztott meccseken. Az alap így az volt, hogy a „C” ligában kerüljük el a kiesését, szerepeljünk a lehető legjobban a kialakított játékstílus alkalmazása mellett. A legjobbaknak már az U19-ben igyekeztünk minél több játékpercet adni.

Hogyan értékelnéd az eredményeket a célok tükrében?

A tavaszi szezon az előző évinél is kaotikusabban alakult, hiszen újabb játékosokat veszítettünk Kiss Dániel és Angyal Kende személyében. A szűkös létszám alapjaiban meghatározta a lehetőségeinket, ráadásul a vírushelyzetből fakadó betegségek és a sérülések tovább csökkentették a létszámot, ami edzéseken is problémát okozott. Ezek a nehézségek komoly gondot okoztak a játékosoknak a körülmények elfogadása és feldolgozása szempontjából, ami meglátszott az eredményeinken és a játékunk minőségének hullámzó mivoltában. Áprilisban szereztük az első győzelmünket, ez a hosszú nyeretlenségi időszak komoly trauma volt a játékosok lelkének. A legtöbben befelé fordultak, nem voltunk egységesek, nem működtünk jól csapatként. Ennek ellenére nem volt hiábavaló időszak, mert ebben a helyzetben sokkal több időt tudtunk fordítani a kiscsoportos és egyéni képzésekre technikai, taktikai és poszt specifikus oldalról.

Egyénileg hogyan értékelnél?

A mezőnyjátékosok közül Szamosi Csanád érett játéka és gondolkodásmódja továbbra is nagy segítség. Győri Ábelt új pozícióban, támadóként is szerepeltettem kényszerből, de ez a húzás jól sült el. Megmutatta, hogy komplex játékos, ráadásul a felnőtt csapatban góllal mutatkozott be az NBIII-ban. Gyarmati Ferinek nem volt olyan ellenállhatatlan szezonja, de így is szerzett 13 mérkőzésen 13 gólt, a kvalitásai elvitathatatlanok, biztos vagyok benne, hogy klasszis center lesz belőle felnőtt szinten is. Horváth Ákosban továbbra is komoly potenciált látok, de ez a tavasz nem róla szólt, ami elsősorban annak köszönhető, hogy nagyon sokat hagyott ki. Kiemelném még mellettük Bogdán Bencét is.

Szerző: KTE/kteakademia.hu